Ce sunt paduchii si primejdiile netratarii infestatiilor cu paduchi

Ce sunt paduchii?

Păduchele de cap, pluralul, păduchi, sunt denumiți în mod științific Pedicului humanus capitis, li o infestație cu păduchi de cap este cunoscutp sub numele de Pediculosis capitis.

Păduchii de cap sunt în mod obligatoriu paraziți. Acest lucru înseamnă că ei nu pot trăi fără o gazdă umană – aceste specii pot trăi numai pe gazde umane, deci nu îi puteți lua de la câinele dv, pisica, porcușorul de guinea sau de la alte tipuri de animale cu blană pe carfe le puteți avea.

Păduchii de cap nu au aripi, deci nu pot zbura. Ei au șase picioare cu gheare la capete – în acest fel ei se agață de păr.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Infestațiile cu păduchi i se pot întâmpla oricui, dar ei sunt o problemă specifică pentru școlari. Este important să accentuăm faptul că igiena precară, sărirea peste băi sau dușuri, sau alte tipuri de probleme legate de igienă, nu sunt o cauză pentru infestațiile cu păduchi. Copiii care trăiesc în condiții inferioare, strâmtorate, pot avea o mai mare problemă cu păduchii, dar acest lucru este cauzat de faptul că ei trăiesc într-un mod mai apropiat unul de celălalt și pot dormi în același pat. Singurul mod în care se  răspândesc păduchi de cap de la o persoană la alta este prin contactul direct al capetelor persoanelor (spre exemplu atunci când copiii se îmbrățișează sau își ating capetele ca să se uite în aceeași carte) sau prin schimbul de pălării, căciuli, elastice de păr, eșarfe, sau alte obiecte personale cum ar fi pieptenii sau periile.

Femelele păduchi pot depune ouă de trei sau patru  ori în fiecare zi. Ouăle sunt depuse la 3 sau 4 milimetri distanță de scalp, direct pe firul de păr. Ouple sunt lipite direct cu ajutorul unor secreții ale femelei. Ouăle eclozează după aproximativ o saptămână, producând un pui. Puii trec apoi prin trei stadii succesive de dezvoltare, în timpul cărora ei năpârlesc, al cărui efect evident este creșterea în dimensiune până când ajung la maturizare. Adulții sunt aproape de mărirea unei semințe de susan și sunt greu de observat deoarece pot fi de orice culoare, de la alb la auriu la maro.

Primejdiile netratării infestațiilor cu păduchi

Păduchii sunt cu siguranță genul de vizitatori pe care nu i-ați dori la dv în casă. Ei nu vor pleca doar pentru că dv doriți asta – de fapt, dacă nu acționați în vreun fel, este foarte probabil ca dv, partenerul dv sau soțul, copiii dv, prietenii și prietenii lor vor fi în final infestați.

școlile

Cele mai multe dintre școli au un acord împotriva păduchilor, în ciuda faptulu că mulți experți consideră că nu este necesar. Această înțelegere înseamnă că școala nu îi va permite copilului să urmeze cursurile decât dacă nu mai are niciun semn de infestație cu paduchi. Exsită un sonsens general conform căruia această regulă este o exagerare. Si Academia Americană de Pediatrie, cât și Asociația Națională a Asistentelor școlare recomandă ca copiii să fie accpetați înapoi la școală imediat după ce ei au început tratamentul împotriva păduchilor, lucru opu regulii.

În plus, în timp ce mulți părinți, profesori și asistente medicale știu că păduchii de cap nu  au nicio legătură cu ideea de a fi murdar, există o mulțime de copii care pot să facă de râs, să chinuie și să umilească un copil cu păduchi.

Infecțiile

Chiar dacă relativ nu sunt dese cazurile, copiii care se scarpină în cap pot dobândi ulterior infecții. Acestea pot varia de la infecții ușoare la cele mai severe. Cu siguranță nu doriți să cauzați și mai mult disconfort copilului dv și să fie nevoie de tratamente speciale.

Alte tipuri de păduchi

Toți păduchii trec prin aceleași stadii –stadiul de ou, cele trei stadii ale puiului și stadiul adult. Dar toate cele trei tipuri de păduchi care pot fi găsite pe oameni sunt specii diferite – păduchii care stau pe păr nu pot depune ouă sau trăi decât în păr, păduchii de corp depun ouă  doar pe haine și lenjerie de par, iar păduchii pubieni pot trăi doar pe părul pubian sau de pe corp.