Ce sunt paduchii pubieni? Cum se transmit paduchii pubieni? Recunoasterea semnelor paduchilor pubieni

Ce sunt păduchii pubieni?

Păduchii pubieni,cunoscuţi şi sub denumirea de crabi,sunt insecte foarte mici care infestează zona genitală.Există trei tipuri de păduchi care infestează corpul uman.
– pediculus humanus capitis (păduchii de cap)
– pediculus humanus corporis (păduchii de corp)
– phthirus pubis (păduchii pubieni)

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi
Păduchii pubieni sunt diferiţi de cei de corp şi cei de cap şi de obicei sunt de mărimi mai mici.Păduchii se hrănesc cu sângele din corpul uman şi cauzează mâncărimi intense în zonele afectate.Păduchii pubieni trăiesc,de obicei,la nivelul părului pubian şi se transmit prin contact sexual.În cazuri foarte rare,mai pot fi întâlniţi şi la nivelul genelor,axilelor şi a părului facial.

IMG_0636

Cum se transmit păduchii pubieni?

Păduchii pubieni sunt transmişi prin contact intim,de obicei sex.Totuşi,este posibil ca păduchii pubieni să se transmită şi prin folosirea păturilor,prosoapelor,cearşafurilor,sau a hainelor aparţinând persoanelor contaminate cu păduchi pubieni.
Păduchii adulţi îşi depun ouăle pe firul de păr,aproape de piele.Aceste ouă sunt numite lindini.După şapte sau zece zile,lindinii devin nimfe.Atunci încep să se hrănească cu sânge.Păduchii pot trăii o zi sau două fără să se hrănească.
Contrar gândirii comune,este mai puţin probabil să te infestezi de pe capacul de toaletă sau de pe mobilă,deoarece,de obicei,păduchii pubieni nu îşi părăsesc gazda decât dacă sunt morţi.Aceştia nu sunt purtaţi de animale şi nu pot sării de pe o persoană pe alta,ca puricii.
Dacă un părinte este infestat,un copil care doarme în acelaşi pat ar putea lua păduchii pubieni.La copii,păduchii sălăşluiesc în gene sau sprâncene.Prezenţa păduchilor pubieni la copii poate indica,de asemenea,abuzul sexual.
Infestaţiile cu păduchi pubieni sunt mai comune în cazul persoanelor care au infecţii cu transmitere sexuală.
Recunoaşterea semnelor păduchilor pubieni
În timp ce unele persoane nu au niciun simptom,este probabil ca părţile genitale şi/sau anusul să vă provoace mâncărimi la cinci zile după prima infestare.Noaptea mâncărimile devin mult mai intense.Alte simptome comune sunt:
– subfebrilitate(febră scăzută)
– iritabilitate
– lipsă de energie
– pete albăstrui-pal în zona muşcăturilor
Mâncărimile excesive pot produce răni sau infecţii în zonele afectate.Copiii infestaţi cu păduchi pe gene sunt la riscul formării conjunctivitei(ochii roz).
Diagnosticul păduchilor pubieni
Diagnosticul este făcut prin intermediul unei examinări vizuale în zona pubiană.Des,oamenii se pot diagnostica şi singuri.Dacă suspectaţi o infestare şi nu sunteţi siguri de ceea ce vedeţi folosiţi o lupă pentru a căuta insecte mici în formă de crab.
Păduchii au culoarea gri pal,dar mai închis după ce se hrănesc cu sânge.Dacă vedeţi ceva că se mişcă,probabil sunteţi infestat.
Ouăle de păduchii sunt un alt indicator al infestaţiei.Ouăle sunt minuscule,albe şi se găsesc la rădăcina firului de păr pubian,sau a altui păr de pe corp.
Dacă suspectaţi o infestare şi nu sunteţi sigur,vizitaţi-vă doctorul sau clinicile de sănătate pentru diagnostic.

Aspiră întreaga casă şi curăţă baia cu soluţie de înnălbit.Spală toate prosoapele,aşternuturile şi hainele în apa fierbinte şi uscă hainele în maşina de uscat la cea mai mare temperatură pentru cel puţin douăzeci de minute.Dacă nu poţi spăla sau curăţa ceva,sigilaţi-l într-un sac de plastic etanş pentru 72 de ore,ca să omori orice păduche persistent.

Cum să prevenim infestarea cu păduchi pubieni

Petru a prevenii infestarea,evitaţi să vă împărţiţi hainele,aşternuturile,sau prosoapele cu cineva care are păduchi pubieni.Contactul sexual ar trebui evitat până când tratamentul a reuşit şi este complet.
De îndată ce aţi fost diagnosticat păduchi pubieni,trebuie să vă informaţi toţi partenerii sexuali ca şi ei să fie trataţi,de asemenea.