Ce sunt paduchii ? Care sunt semnele aparitiei paduchilor? Cauze si factori de risc – Pot fi preveniti paduchii?

Ce sunt păduchii ?

Paduchii sunt insecte mici, fara aripi (bug-uri), care pot ajunge pe/in parul si pe scalp. Paduchii sunt paraziti (să zicem: “pah-Ruh-sytes”), ceea ce înseamnă că se hrănesc cu cantități foarte mici de sânge. Muscaturile păduchilor pot provoca scarpinari constante care duc la iritarea pielii sau chiar infectii.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Simtome

Care sunt semnele aparitiei păduchilor?

  Păduchi sunt foarte greu de observat deoarece se misca foarte repede. Iată felul in care te poti feri

-scarpinari frecvente

-Umflaturi mici rosii  sau leziuni la nivelul scalpului, gatului si a umerilor

  • Ouăle păduchilor, se mai numesc lindini care arata ca niste puncte mici si albe de formă ovala. Lindinele ramane de obicei prins de firele de par, inclinate la un anumit unghi.

Dacă dumneavoastra credeti că cineva din familie are păduchi, cel mai bine este ca toți membrii familiei sa fie verificati. Dacă nu esti sigur, poti apela la medicul de familie pentru a te ajuta la diagnosticarea paduchilor.

Cauze si factori de risc

 Indivizi predispusi la contaminare

Oricine se poate contamina cu paduchi, dar cele sunt mai frecvente contaminari exista in randul copiilor de varsta scolara. Paduchii se raspandesc mai usor in randul copiilor cu varstele cuprinse intre 3 ani la 12 ani deoarece acestia, comparativ cu adultii, isi impart mai des lucruriele si interactioneaza mai aproape unul fata de celalalt. Nu trebuie sa fii neaparat murdar oentru a te contamina cu paduchi. Acestia sunt foarte contagiosi.

Nu este important de cate ori tu sau copilul tau faceti duș sau va spalati părul. Posibilitatea de a va contamina cu paduchi poate aparea in urma contactul cap-langa-cap cu o alta persoana  este deja infestata.

Puteți obține, de asemenea păduchi in urma imprumutarii pălăriilor, prosoapelor, pernelor pieptenilor sau periilor unei persoane care are deja paduchi.

 Prevenire

 Pot fi preveniti paduchii?

Răspândirea paduchilor în rândul copiilor este dificila, dar iata următoarele  măsuri care se pot lua pentru a mentine paduchii departe:

-Cereti-i copilul dumneavoastra sa nu-si imprumute pieptenii, periile sau decoratiunile de par.

-Cereti-i copilului dumneavoastră sa nu probeze pălăriile care aparțin altor copii

-În cazul în care copilul dumneavoastră doarme in vizita sau in alta locatie asigurați-vă că are la el p propriile lui perne și prosoape.

Posibile intrebari pe care sa le  adresati medicului.

Ce este cea mai buna metoda de a scapa de paduchi?
Trebuie sa folosesc un sampon special?
Voi avea nevoie de un sampon pe baza de prescriptie medicala?
Cum se poate infesta copilul meu cu păduchi ?
Trebuie să verificați si restul familiei mele sa nu fie infestata cu păduchi ?
Trebuie să primesc un pieptene special?
In cat timp voi scapa de paduchi ?
Ce ar trebui să fac acasă?
Ar trebui să aduc copilul înapoi pentru o vizita de follow-up?
M-as putea reinfesta cu păduchi ?