Ce sunt paduchi ?

Ce sunt ei paduchi?

Paduchii de cap sunt insecte parazitare mici  care infesteaza parul oamenilor. Cele sase picioare le permite sa se prinda  si sa misune printre  firele de par. Se hranesc doar cu sange uman,o data sau de mai multe ori in fiecare zi. Se intalnesc mai des la copii decat la adulti.

O singura insecta se numeste paduche.  Femela paduche,atat cat traieste,poate depune peste 100 de oua,numite lindini. Femela paduche secreta un clei pentru a atasa fiecare ou pe firul de par,de obicei la nivelul scalpului. Oualele eclozeaza la 8 zile dupa ce au fost depuse,si devin adulti intre 9 si 12 zile dupa eclozare. Paduchii de cap adulti supravietuiesc doar cateva saptamani pe scalp,dar mor in mai putin de o zi daca sunt indepartati.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

In general,o persoana infestata cu paduchi poate avea mai putin de o duzina de paduchi vii, dar sute de oua.

Simptome:

Simptomul cel mai intalnit este mancarimea.Aceasta este cauzata de saliva paduchelui,care irita pielea scalpului.Mancarimea poate provoca insomnia iar,uneori,unii oameni se pot scarpina atat de mult incat pot provoca infectii ale pielii.Paduchii de cap nu transmit infectii.

Diagnostic:

Mancarimea poate sa apara si din alte cause,altele decat paduchii de cap;un medic ar putea diagnostica  infestatia de paduchi prin gasirea unui paduche viu.Infestatia cu paduchi poate fi dificil de identificat,deoarece paduchii si oualele lor pot fi greu de deosebit de impuritatile prinse in par ca matreata,raia ,mizeria sau insectele aduse de vant.In general,doar persoanele cu paduchi vii trebuiesc tratate.Oualele sau lindinii sunt niste puncte mici si albe,cafenii sau maro,prinse cu putere de par.Daca lindinii se vad, atunci paduchii pot fi cautati inainte de a folosi un tratament.

Cat dureaza:

Cateodata paduchii de cap pot parasi firul de par deoarece nu sunt suficiente insecte pentru a mentine infestatia,sau pot rezista o perioada indelungata daca nu se trateaza.Cu tratament corespunzator infestatia poate disparea in aproximativ doua saptamani.

Prevenirea:

Paduchii pot fi trasmisi prin contact direct cu parul infestat al unei persoane.Rar se pot transmite prin imprumutarea pieptenilor,periilor,palariilor sau a altor accesorii de par.

Nu este necesar ca persoana infestata sa fie izolata sau copii cu paduchi sa nu mai mearga la scoala.Paduchii nu pot aparea din cauza igienei sau a menajului precar.

Cand sa apelezi la un profesionist:

Ar trebui sa luati legatura cu doctorul dumneavoastra pentru a anunta prezenta infestatiei cu paduchi si de a primi ajutor in vederea rezolvarii problemei cat mai bine.Daca nu sunteti siguri ca ceea ce ati vazut sunt paduchi,ar trebui examinati.

Perioada de recuperare:

Rezultatul dupa tratament este excelent.Paduchii de cap nu transmit alte tipuri de infectii si nici un alt simptom decat mancarimea.Infestatiile active,tratate conform instructiunilor,sunt eliminate repede.