Ce sunt lindinile?

Ce sunt lindinile?

Lindinile sunt ouă de păduche.  Ele sunt mici ( aproximativ 1/32 inch- 0,79 mm), de culoare alb spre crem, formă ovală cu invelișuri distincte. Lindinile sunt de obicei primul semn cum că sunteți infestați cu păduchi.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Partea ce înconjoară firul de păr este numită cilindrul lindinei. Astfel oul este atașat strașnic pe păr și protejat din exterior. Ouăle eclozează de obicei în aproape 8- 10 zile cu ajutorul temperaturii corpului, producând  nimfe care se dezvoltă în trei stagii pentru a deveni păduchi adulți.( Ibarra 1993).

Păduchele adult trăiește 30 de zile în care femela depune aproximativ 10 ouă pe zi. Femela păduche iși atașează ouăle, pe firele de păr ale gazdei cu o substanță asemănătoare lipiciului, rezistentă la apă produsă de glandele păduchelui. (Burgess, 1995). După ce nimfa iese din ou, lindina ca un o coajă de ou goală și eclozată, rămâne atașată de păr, dacă este  nu este îndepărtată de un pieptănat minuțios sau cu mâna. Aceste învelișuri de ou sunt sar în ochi și pot fi observate ca un punct mic oval pe lungimea părului.

Lindinile sunt ferm atașate de firul de păr uman, de obicei aproape de scalp.  Într-un studiu, aproximativ 14% din lindini găsite la copii conțineau un ou mort. Distanța la care se află lindina pe firul de păr față de scalp, arată aproximativ vârsta lindinei. Cilindrunl solid care atașează lindinile  pe firul de păr, nu se rupe sau împrăștie ușor când sunt exercitate anumite forțe. Poziția lindinei de-a lungul părului trebuie de asemnenea luată în considerare. Într-un studiu mai puțin puțină forță a  fost necesară pentru a îndepărta lindinile aflate la o distanță mai mare de scalp.  Acest aspect poate fi relaționat cu faptul că cu cât lindinile sunt la o distanță mai mare, ele pot fi mai bătrâne sau  s-ar putea să fi fost îndepărtate în urma pieptănatului sau periatului părului.

Se știu puține lucruri despre compoziția exactă a lipiciului; cu toate acestea electroforeza secreției de la glandele femelei păduche a demonstrat prezența a patru proteine. (Carter, 1990) Multe dintre formulările componenței chimice făcute publice, au fost la bază credința că învelișul este făcut din chitină  (Barat and Scaria, 1962) (DeFelice et al., 1989; Parish et al., 1989); cu toate acestea nu există probe științifice care să ateste componenta chitinoasă a ouălui de păduche. Un alt studiu nu a reușit să demonstreze prezența chitinei derivată în piroliză, componentă a învelișului lindinei, mai degrabă componența proteică cu contribuția miristicului și a acizilor grași saturați palmitici și alte componente alifatice, ex alcanol. Asta înseamnă că oul lindinei este foarte asemănător cu structura părului uman.