Ce se poate face pentru a preveni paduchii de cap? Ce sunt paduchii de cap? Cum poate lua copilul meu paduchi? Cum imi pot da seama daca copilul meu are paduchi? Copilul ar trebui sa evite gradinita sau scoala cat are paduchi? Exista complicatii date de paduchii de cap?

Ce sunt paduchii de cap?

Cum poate lua copilul meu paduchi?

Cum imi pot da seama daca copilul meu are paduchi?

Copilul ar trebui sa evite gradinita sau scoala cat are paduchi?

Exista complicatii date de paduchii de cap?

Ce se poate face pentru a preveni paduchii de cap?

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Paduchii sunt paraziti ce se hranesc cu sangele supt din scalpurile noastre. Paduchii de cap si ouale depuse sunt, de asemenea, cunoscuti sub numele de lindini.

In cazul in care copilul dumneavoastra are paduchi, acestia vor arata ca niste mici pete intunecate in parul lui. Sub un microscop, ei sunt mici insecte fara aripi de culoare gri sau maro. Paduchii abia eclozati sunt de aproximativ 1mm marime, aproximativ de dimensiunea unui gamalii de ac, si un adult complet dezvoltat masoara in jur de 3 mm, adica doar cu putin mai mic decat un cap de chibrit.

Un paduche de cap devine matur intr-un interval de 6-14 zile, moment in care femelele se pot imperechea si depune oua.

Ouale sunt de culoare alb-galbuie. Ele pot fi confundate cu matreata, dar spre deosebire de matreata se vor lipi de parul copilului tau si sunt dificil de indepartat.

Eclozarea dureaza intre 7 si 10 zile, iar cojile albe raman lipite de firul de par al copilului. Un paduche are durata medie de viata de 21 de zile, iar o femela adulta poate depune pana la 56 de oua intr-o singura imperechere.

Cum poate lua copilul meu paduchi?

Paduchii de cap sunt foarte frecventi. Aproximativ unul din cinci copii poate avea la un moment dat.

Paduchii nu pot sari, zbura sau inota, asa este nevoie de contact cap-la-cap pentru ca acestia sa se poata catara de la un cap la altul. Acesta este motivul pentru care infestarile sunt mai frecvente in randul copiilor cu varste cuprinse intre patru ani si 11 de ani, care fac echipe si se joaca impreuna la scoala. Fiind un parinte, ingrijitor, sau frate al unui copil de aceasta varsta va supuneti la riscul de a avea paduchi de cap. Oricine, indiferent de varsta, poate avea paduchi, cu conditia sa aiba suficient par!

Paduchii nu prefera anumite tipuri de par, cum ar fi parul lung sau nespalat.  Ei pot fi gasiti in orice tip de par, de orice lungime si in orice conditie.

Paduchi de cap mor intr-o zi sau doua departe de scalp, asa ca este foarte putin probabil ca acestia sa se poate raspandi in urma contactului cu haine infestate, lenjerie de pat, prosoape, sau palarii. Nu este nevoie sa se spele si se sterilizeaza lucrurile copilului dumneavoastra.

Cum imi pot da seama daca copilul meu are paduchi?

Paduchii sunt incredibil de bine camuflati in parul copilului dumneavoastra si pot fi dificil de detectat.

Scarpinarea si un scalp iritat sunt semnele cele mai evidente ale infestarii cu paduchi de cap. Cu toate acestea, nu toti oamenii au mancarimi atunci cand au paduchi.

Cel mai bun mod de a afla daca copilul dumneavoastra are paduchi este sa va uitati atent in parul sau, sau sa il pieptanati cand are parul ud, folosind un pieptene cu dinti fini. Puteti cumpara un pieptene special pentru lindini de la farmacie. In cazul in care copilul dumneavoastra are paduchi, ati putea observa urmatoarele:

  • lindini albicioase stralucitoare lipite de parul copilului aproape de scalp, probabil in spatele urechilor si la partea din spate a gatului.
  • oua goale, albe, stralucitoare departe de scalp, mai mult de-a lungul firului de par.
  • paduchi adulti vizibili pe pielea capului si par.
  • o eruptie pe partea din spate a gatului cauzate de iritare, de la excremente de paduchi.

Ar putea, de asemenea, sa existe posibilitatea de a gasi excremente de paduchi pe lucrurile copilului. Cauta pete mici intunecate pe perna sau pe hainele copilului.

Exista complicatii date de paduchii de cap?

Ocazional, pielea afectata sau rupta de la zgarieturi sau iritatii poate fi infectata cu bacterii impetigo. Acesta poate cauza inflamarea scalpului copilului, urmata de febra si simptome de boala. Daca observati ca scalpul copilului este infectat, duceti-l la medicul de familie pentru tratament.

Ce se poate face pentru a preveni paduchii de cap?

Din pacate, nu puteti face prea multe pentru a impiedica infestarea copilului cu paduchi. Copiii mici sunt de multe ori in stransa legatura, atunci cand se joaca, iar acest lucru este tot ce le trebuie paduchilor de cap sa se raspandeasca. Daca sunteti ingrijorat de o posibila infestare, pieptanarea parului ud in fiecare saptamana este cel mai bun lucru de facut. Acesta va va ajuta sa observati o infestare repede.