Ce sa facem in legatura cu Candida

Intrebarea cititorului: Ce sa facem in legatura cu Candida

Ieri am primit un email care este perfect pentru intrebarea postata de alt cititor. De aceasta data, intrebarea se ocupa de Candida:

Va recomandam ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

romania thursday plantation

“ Buna, citeam pe scurt articolelele dumneavoastra despre candida in care spuneti ca nu trebuie sa petrecem luni de zile cu o dieta FOD si sa folosim ierburi? De fapt eu am citit chiar atunci cand vroiam sa imi fac planul alimentar anti-candida.  Oricum, in ce al mod ati sugera sa combatem si sa distrugem candida integral? Am inteles faptul ca trebuie sa mancam cat mai putin carbohidrati si zaharuri, sa nu hranim ciuperca, am nevoie de ajutor cand introduce in plan probioticele, antifungicele si atunci cand termin.

Multumesc pentru ca ati creat un site atat de plin de resurse.”

“ Multumim pentru o intrebare excelenta. Hai sa vedem daca te putem ajuta.

Mi se pare ca incepi cu o premiza falsa. Nu iti cunosc situatia, deci trebuie sa fac niste presupuneri. Ca aceea ca nu ti-ai facut test pentru infectia cu Candida?  Vreau sa spun testat de un doctor cu acte-n regula, folosind un test valid?! Exudatul nu este de incredere, pentru nimic. Eu as cere diagnostic si de la practicienii in medicina alternativa, deoarece doctorii folosesc  atatea teste dubioase de diagnostic. Daca ai fost testat, mult din ceea ce urmeaza, nu este relevant.

Mergand mai departe cu presupunerile anterioare, acestea sunt faptele prezentate in e-mail-ul tau:

  • Ai luat antibiotic pentru 6 luni
  • Acum suferi de probleme de sanatate inexplicabile, ce tin de gat si de piele

Eroarea este in faptul de a concluziona din cele de mai sus ca ai Candida. Candida este una din explicatiile posibile, dar nu este singura. Poate ca antibioticele au deranjat bacteriile din stomac/intestine si acum suferi o manifestare a acestui fapt. De fapt, faci un salt logic.

Testeaza-te sa stii sigur

Ce ti-as recomanda este sa vorbesti cu doctoral tau despre testul pentru infectia cu Candida din gat. Poti de asemenea sa intrebi despre a te testa pentru infectia sistemica cu Candida, desi nu sunt sigur care doctor ar face asta, dat fiind faptul cat de neplauzibila e toata treaba, dar poti intotdeauna sa intrebi. Deci, testeaza-te si vei stii sigur. .

Daca ai infectie cu Candida in gat, doctoral tau probabil iti va prescrie anti-fungice sa se ocupe de ea. Daca nu vrei sa iei medicamente pe reteta, atunci esti liber sa folosesti orice ierburi sau remedii pe care le doresti, dar nu incepe sa iti administrezi singur tratamente bazat pe simptome ce au atat de multe posibile cause!

Si, cu siguranta, nu recomand sa fii extreme de restrictiv si sa adopti diete atat de nepractice bazate pe prezumtii de acest gen.Problema e ca aceste diete, de obicei, fac mai mult rau decat ajuta. Iti fac viata dificila si impracticabila. Acestea conduc la izolare sociala si frica de mancare. Multi pacienti cu acnee au sfarsit cu o problema alimentara, daca au urmat acest drum.

Fa, in mod clar, schimbari sensibile in alimentatie.

Nu recurge la masuri extreme pana cand nu stii daca sunt intr-adevar necesare.Taie din ea zaharul si carbohidratii rafinati ( daca nu ai facut-o pana acum). Scade aportul general de carbohidrati si concentreaza-te mai mult pe grasimi. Toate acestea sunt sugestii sensibile chiar si in absenta Candidei. Eu chiar nu cred ca e in regula sa recurgi la masuri extreme pana cand ai stability ca aceste masuri sunt cel mai bun lucru pe care poti sa il faci. Si mie imi pare ca nu ai facut acest lucru inca.