Ce anume cauzeaza acneea, cosurile, punctele negre si punctele albe

Ce anume cauzează acneea

Imaginându-vă de ce aveţi acnee este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteţi face pentru un tratament de acnee eficient. Dacă ştii ce anume îţi provoacă erupţia , vei ştii şi cum să o opreşti. Nu este uşor să îţi dai seama , şi o dată ce pielea ta se curăţă , motivul adevărat din spatele coşurilor poate fi încă necunoscut. Cu toate acestea , înţelegând declanşările commune ale acneei te va ajuta să restrângi căutarea  pentru o soluţionare clară a pielii.

Dacă puteţi ghici ce anume vă cauzează probleme de piele , aveţi o mai bună şansă să le rezolvaţi. De exemplu , să presupunem că aţi crezut că bacteriile reprezintă cauza erupţiilor dumneavoastră aşa că aţi început să luaţi antibiotice. Dar nu a mers , aşa că din nou aţi încercat să nu beţi lapte , gândindu-vă că acneea are legătură cu o alergie la mâncare , etc. Încercare după încercare, pe măsură ce treceţi prin toate cauzele posibile ale apariţiei acneei , vă veţi da seama într-un final ce anume face pielea să erupă , astfel încât puteţi să puneţi la cale un regim care vă va preveni acneea şi vă va menţine pielea curată.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Ştiind ce anume vă cauzează acneea vă va da o listă de verificare a lucrurilor ca să treceţi prin ele pe măsură ce experimentaţi diferite produse de tratat ale acneei. Înarmaţi cu aceste informaţii , să sperăm că va face procesul de curăţare a pielii cumva mai puţin confuz şi frustrant – deoarece toţi ştim cât de frustrantă şi depresivă poate fi acneea!

Din moment ce există atât de multe lucruri care pot cauza sau agrava acneea , tabelul de mai jos consolidează toate informaţiile într-un loc pentru a vă ajuta să vă simplificaţi procesul de cercetare al acneei. Acesta enumeră câteva dintre cauzele comune ale acneei , factorii ce declanşează acneea şi cei care o agravează , descrierea lor şi simptomele , împreună cu potenţialele opţiuni de tratare a acneei pentru fiecare cauză în parte. Utilizaţi tabelul de mai jos ca un punct de pornire pentru a vă da seama ce anume vă cauzează erupţiile !

13 Cauze comune ale acneei

Vinovaţii acneei Descriere Opţiuni de tratament ale acneei
1.Genetica Genetica joacă un rol important în formarea pielii tale. Aruncă o privire la pielea părinţilor tăi sau întreabă-i despre istoria pielii lor şi asta îţi va da o idea despre proprille probleme ale pielii.

Unii oameni sunt doar binecuvântaţi cu gene frumoase de piele şi pot dormi într-o cadă de untură zi de zi fără a obţine un singur coş. Alţii ca mine , nu sunt binecuvântaţi. Tatăl meu a avut erupţii şi pori mari , dar mama mea are o piele de porţelan. Singurul lucru care îl foloseşte este vaselina , credeţi-mă sau nu. Şi cu cine semăn? Cu tatăl meu bineînţeles . Viaţa este uneori nedreaptă!

Nu poţi face nimic în formarea geneticii. Cu toate acestea , daca părinţii tăi au o piele destul de bună acum , atunci că probabil nu vei fi blestemat cu acnee toată viaţa. De fapt,dacă părinţii tăi au avut probleme de piele , orice au făcut că să se trateze poate funcţiona şi la tine. Desigur , trebuie să faci propria cercetare deoarece produsele şi tratamentele împotriva acneei au evoluat aşa cum imformaţia şi tehnologia s-au îmbunătăţit. Acneea este foarte individual şi va cere o apropiere customizată la pielea fiecărei persoane în parte. În timp ce nu poţi modifica genele moştenite , având o rutină bună de îngrijire a pielii şi privind la diferitele tipuri de tratamente te va ajuta cu siguranţă. Ţine mai mult de educaţie decât de natură în acest caz.
2.Hormonii Cele mai evidente exemple de acnee pe baza hormonilor este acneea pe care o ai în timpul pubertăţii, ciclurilor menstruale, sarcinii şi menopauzei.

Acneea pe baza hormonilor , în special acneea la adulţi tinde să se întâmple în partea de jos a feţei, în jurul bărbiei şi linia maxilarului. Coşurile hormonale de asemenea tind să apară fără o explicaţie evidentă şi să fie pete mari şi profunde.

Femeile suferă mai mult de acnee pe baza hormonilor decât bărbaţii din cauza perioadelor lor lunare. Totuşi, bărbaţii de asemenea suferă acneea pe baza hormonilor. Ghimpii din testosteron sunt cauza probabilă şi aceasta este declanşată prin mâncatul excesiv de soia , batoane de proteine , etc.

În experienţa mea , acneea pe bază de hormoni este de asemenea tipul de acnee care doare şi îşi face apariţia în mod aleatoriu fără vreun motiv anume. Aşa că , dacă ai multe coşuri adânci şi /sau chisturi adânci , există o bună şansă ca ele să aibă legătură cu hormonii tăi.

Ţine un jurnal al coşurilor tale şi vezi daca apar în acelaşi timp în fiecare lună. Urmărindu-ţi acneea şi luând notiţe detaliate despre faptul când apar în timpul ciclului
(dacă eşti femeie) te va ajuta să înţelegi mai bine cum funcţionează pielea ta. Dacă în mod constant izbucneşte într-o anumită perioadă a lunii , acneea ta poate avea legătură cu hormonii.

Poţi de asemenea să verifici nivelurile de hormoni ca să vezi dacă sunt normale. Deşi dacă aveţi dezechilibre hormonale , ele probabil se manifestă şi în alte aspecte ale sănătăţii dumneavoastră. Fiţi conştienţi de faptul că unele sensibilităţi hormonale sunt prea mici ca să apară în testele medicale.

Tratamentele locale pot ajuta foarte mult acneea pe bază de hormoni, şi în acelaşi timp pot contribui la atenuarea situaţiei prin ajutarea pielii să capete o formă corespunzătoare.

Suplimentele , contraceptivele orale şi spironolactona sunt alte alternative. Unii oameni consideră că uleiul de peşte şi omega-3s ajută la reglarea hormonilor , de asemenea şi consumul de ceai de mentă. Indiferent de caz, cum răspundeţi la anumite tratamente este un mod individual , aşa că trebuie să cercetaţi fiecare tratament cu atenţie. Ţineţi mine că în mod normal nu este o modalitate de a specifica dacă va funcţiona pentru voi sau nu până nu veţi încerca pentru voi.

3.Bacteria P.acnes , bacteria acneei are o reputaţie destul de rea. Oamenii presupun că dacă omori bacteria omori practic acneea. Totuşi , p,acnes există în pielea fiecărui om , chiar dacă este curată sau plină de coşuri.

P.acnes se hrăneşte din sebum. Cu pielea predispusă la acnee , este de obicei o supraproducţie de sebum sau sebumul nu este înlăturat în mod corespunzătorvşi este prins în foliculele de păr , în orice caz creând o bază fertilă pentru creşterea bacteriei p.acnes.

Poţi ucide bacteria p.acnes , dar va continua să revină atâta timp cât poate să îşi facă o casă în pielea ta. Distruge casa şi astfel distrugi bacteriile.

Antibioticele locale sau orale ucid bacteria. Nu îmi place să iau antibiotice orale pentru acnee deoarece distrug toate bacteriile din organism, bune şi rele. Totuşi , oamenii răspund diferit la diferite tratamente. Antibioticele pot să funcţioneze iniţial , dar nu vor fi o soluţie pe termen lung pentru o piele curată , deoarece mulţi oameni dezvoltă rezistenţă bacteriană la tratament. Antibioticele sunt prescrise în mod frecvent cu un retinoid pentru a reduce  purjarea şi pornirea procesului de curăţare. Antibioticele sunt în opinia mea un produs asociat , deoarece poţi omorî bacteria , dar încă trebuie să menţii pielea sănătoasă astfel încât p.acnes să nu se aşeze la casa ei şi să provoace declanşarea. Alte locale , ca de exemplu peroxidul de benzoil şi uleiul de arbore de ceai pot ajuta de asemenea la uciderea bacteriei de pe suprafaţă.
4.Acneea legată de cosmetică Acesta este tipul de acnee pe care îl faci atunci când foloseşti un nou produs şi începe să erupă.

Poate fi de la machiaj , produse pentru protecţie solară , produse cu ingredient care blochează porii , parfumuri iritante de la balsamurile de rufe ,sau chiar iritare de la pasta de dinţi.

Poate avea de asemenea legătură cu igiena , ca de exemplu eliminarea necorespunzătoare a machiajului şi/sau a produselor de protecţie solară , necurăţarea telefoanelor mobile , sau utilizarea de pensule de machiaj murdare.

Aceste erupţii de obicei dispar o dată ce încetezi să mai foloseşti produsul respective , dar va dura cîteva săptămâni pentru ca pielea ta să îşi revină la starea anterioară

Pentru a trata aceste tipuri de erupţii, practică o igienă adecvată : curăţă pielea în întregime (dar cu blândeţe) , elimină machiajul rezistent la apă şi la produsele de protecţie solară înainte de culcare(acestea de obicei necesită un demachiant pe bază de ulei pentru a putea fi eliminate complet) , foloseşte detergenţi şi balsamuri de rufe fără alergeni, curăţă telefoanele mobile , schimbă feţele de perină , etc.

Introdu pe rând noi produse în rutina de îngrijire zilnică a pielii pentru a putea să îţi dai seama ce produse îţi provoacă erupţia . Când foloseşti mai mult de un produs în acelaşi timp , nu poţi să îţi faci o idee bună asupra produsului care provoacă erupţia. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face (dacă ai răbdare) este să aplici toate noile produse pe o suprafaţă mică a feţei pentru cel puţin o săptămână pentru a vedea dacă sunt reacţii adverse.

Verifică lista ingredientelor produsului pentru a vedea care anume sunt potenţial iritante şi evită ingredientele care blochează porii. Produsele etichetate ca fiind „non-comedogenice”sunt în mod general sigure , dar totul depinde de cum reacţionează pielea ta , aşa că este mai bine să cercetezi listele de ingrediente ale acestor produse de asemenea. Pentru a-ţi da un exemplu, pielea mea este predispusă la blocare şi devine foarte înfundată dacă folosesc orice produs ce conţine derivaţi din nucă de cocos , dar alte persoane predispuse la acnee pot folosi foarte bine aceste ingrediente pe pielea lor .

5.Alergii la mâncare sau sensibilităţi Alergiile la mâncare sunt foarte subtile dar ele pot acumula o mare celulă în departamentul de acnee.Acestea includ o sensibilitate la lapte , produse lactate , iod , gluten ,biotină, zahăr, soia , etc.

Dacă ai acnee de la sensibilităţi alimentare, coşurile ar putea dura să apară între 4-5 zile de la consumarea respectivului aliment. De exemplu , dacă ai mâncat creveţi într-o zi şi în următoarea zi apare erupţia , este în mod general un interval prea scurt pentru a putea spune dacă creveţii sunt de fapt vinovaţi pentru apariţia acneei, doar dacă cumva nu aţi avut o reacţie alergică imediată.

Păstrează un jurnal zilnic de alimente şi urmăreşte când apar  erupţiile. Poţi să izolezi laptele , mâncarea bogată în iod (fructe de mare , sare iodată) sau pe rând orice alimente sensibile la alegerea ta din dietă pentru a vedea dacă pielea funcţionează mai bine. Pentru a face asta , elimină un anumit aliment din dieta ta pentru 2-3 luni . Urmăreşte cum pielea ta s-a modificat în tot acest timp. Apoi, introdu alimental înapoi în dietă şi urmăreşte-ţi pielea pentru încă 1-2 luni pentru a vedea ce impact are acel aliment în mod particular la acneea ta.

Altfel , poţi obţine un test de alergie pentru a vedea dacă eşti alergic la ceva. Sensibilităţile mici la alimente, totuşi , pot să nu apară  în listele testului de alergie.

Notă: Unii oameni pot să observe  că pielea lor devine mai sănătoasă după ce trec pe lapte organic , din cauza hormonilor puţini pe care îi conţine acest lapte.

  1. Rezultatul celulelor slabe
Acest lucru se întâmplă atunci când celulele pielii moarte nu sunt răspândite într-un ritm adecvat şi contribuie la blocarea porilor , care conduce apoi la acnee. Exfolianţii manuali şi/sau chimici (acid glicolic -AHA, acid salicilic-BHA , retinozi) pot ajuta pielea să se răspândească în mod adecvat. Totuşi , există o linie fină între exfolierea pielii şi exagerare. Este foarte uşor să depăşeşti această linie , aşa că atunci când exfoliezi vrei să o faci cu blândeţe.

De asemenea , vor fi necesare câteva experimente pentru ca tu să găseşti cantitatea necesară de exfoliere care ţi se potriveşte.Dacă apare ceva,fă-o încet.  Exfoliază pielea o dată pe săptămână pentru început. După o săptămână cu această procedură , poţi să creşti durata exfolierii la de două ori pe săptămână.Creşte încet (sau descreşte) cantitatea de exfolieri în funcţie de cum reacţionează pielea ta. Unele persoane pot să realizeze exfoliere zilnic fără nici un fel de problem , în timp ce pentru altele , exfolierea zilnică le va provoca o piele roşie şi zgâriată. Într-adevăr trebuie să acorzi atenţie pielii tale şi ascultă la ceea ce încearcă să îţi comunice.

7.Dereglări ale funcţiei de apărare a pielii Când pielea îţi este iritată ( roşie , care se cojeşte , râioasă , deteriorată) sau prea uscată , poate să te facă mai vulnerabil la bacteria p.acnes. Cu un nivel scăzut al capacităţii de apărare a pielii , pielea ta nu face o treabă bună de protecţie în sine şi menţinere sănătoasă.

Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii cu pielea uscată au acnee , atunci când acneea este asociată cu uleiul de piele. Acesta este de asemenea şi motivul pentru care unii oameni observă o îmbunătăţire a pielii dupa utilizarea a “nimic” pentru o vreme. Adesea , atunci când utilizaţi prea multe produse şi faceţi prea multe la piele , poţi să îţi induci singur acneea din iritare.

Asta include utilizarea în exces a tratamentelor , exfoliatul în exces şi curăţarea şi stoarcerea semnelor.

Foloseşte produse blânde(în special produse de curăţare) în locul celor dure asftel încât să nu speli sau să cojeşti umezeala natural a pielii. Nu folosi perii aspre de asemenea , deoarece poţi să oferi pielii tale lacrimi microscopic! Dacă exfoliezi , cu blândeţe este cheia. O parte din motivul pentru care oamenii îşi văd pielea curată dupa utilizarea a “nimic” sau“ doar a apei“ este datorită faptului că pielea lor obţine în cele din urmă o pauză şi o şansă de recuperare. Priveşte-ţi pielea şi ascultă la ceea ce îţi zice. Chiar dacă cele mai multe dintre tratamentele acneei te învaţă să aplici produsul zilnic de câte două ori pe zi , nu ar trebui să faci asta dacă pielea este sensibilă şi iritată. Este în regulă folosirea unui tratament o dată pe zi sau o dată la fiecare 3 zile. Customizează-ţi aplicarea tratamentului în funcţie de tipul pielii tale specific. Nu fii prea agresiv!

Şi în sfârşit , nu îţi atinge pielea. Cu cât te joci mai mult cu acneea şi o cureţi sau storci , mai multă acnee vei obţine mai târziu . Am învăţat acest lucru în modul cel mai dificil .

8.Probleme de sănătate care stau la baza acneei Problemele de sănătate care stau la bază pot de asemenea cauza acne-

Acestea include candida , probleme cu glanda tiroidă , sindromul ovarului polichistic, diabetul , dezechilibre digestive , şi problem de metabolism.

În timp ce prezenţa acneei nu este suficientă pentru a face un diagnostic de orice boală , acneea poate fi un symptom pentru problemele de sănătate care stau la bază.

Singura modalitate de a şti cu siguranţă este de a face un control medical . Consultă doctorul dacă ai alte simptome legate de sănătate.

9.Stresul , lipsa de somn Stresul poate face ravagii asupra pielii şi să înrăutăţească simptomele acneei . Dar nu este însă direct o  cauză a acneei ca de fiecare dară când te simţi stresat . să îţi apară un coş. Alternativa, lipsită  de stress , nu garantează de asemenea o piele curată. Stresul, totuşi, este în mod cert ceva ce poate agrava acneea şi să o înrăutăţească.

Dormitul este de asemenea foarte important , nu numai pentru pielea ta , dar de asemenea pentru ca organismul să se poată repara singur în timp ce tu dormi. Asemănător cu stresul , dormitul poate că nu cauzează direct acneea ( şi dormitul mai mult nu îţi curăţă pielea) , dar o lipsă de somn poate contribui la mai multe erupţii.

Prea mult stress şi prea puţin somn creează mai puţine condiţii ideale pentru a avea o piele curată.Având mai puţin stres şi mai mult somn nu va garanta o acnee mai uşoară, mai puţin stres şi mai mult somn îţi va oferi o bază de piele mai bună pentru ca tu să ai o mai bună şansă la prevenirea erupţiilor.

În timp ce este aproape imposibil să fii lipsit de stress , încearcă să nu te stresezi aşa mult. Respiră adânc , meditează, fă mişcare , gândeşte pozitiv , ia pauze regulate , participă la o petrecere de dans , sau pur şi simplu numără până la zece!

De asemenea , încearcă să menţii un program normal de somn pentru ca ritmul circadian să nu iasă urât. Doctorul meu de medicină Chineză îmi spune întotdeauna să mă culc devreme (10 pm) şi să mă trezesc devreme (6 am).

10.Glandele sebacee excesiv de active Aceasta este de obicei ceea ce se întâmplă în timpul pubertîţii , când modificările hormonale cauzează modificarea glandelor sebacee , producând mai mult ulei , şi creând un mediu fertil pentru bacteria p.acnes. Tratamentele locale pentru acnee pot ajuta , dar poate dura experimentarea înainte ca tu să găseşti tratamentul care funcţionează. Pentru pielea foarte grasă , peroxidul de benzoil sau sulful (mai mult tratamente acneice de uscare) poate fi un început bun.

Folosind sugative de ulei pe tot parcursul zilei astfel încât excesul de ulei să nu stea la suprafaţa pielii este o altă opţiune. Totuşi , pielea ta are nevoie de câteva uleiuri pentru a funcţiona în mod adecvat!

În ultimă instanţă, Accutane poate ajuta la eliminarea producerii de ulei, dar este un medicament foarte puternic , astfel încât o cercetare corectă şi atenţie trebuie luate în considerare înainte de a trece pe acest medicament .

În cele din urmă, pielea ta se modifică pe măsura ce înaintezi în vârstă, adică pe măsură ce îmbătrâneşti poţi observa pielea ta că are din ce în ce mai puţin ulei. Acest fapt poate produce “eruperea la suprafaţă “ a acneei.

11.Dieta În timp ce dermatologii occidentali nu cred că există o legătură între dietă şi acnee , cei mai mulţi dermatologici din Asia sunt mai dispuşi să facă această legătură.

Prea mult zahăr,alcool , cofeină,etc poate agrava acneea.

Carnea , produsele lactate şi soia conţin de asemenea hormoni la care poţi fii sensibil. Acest lucru ne întoarce la alergiile alimentare (numărul 5 din acest tabel) ca o cauză potenţială a acneei.

Dermatologul meu din Taiwan sfătuieşte de fapt pacienţii să mănânce mai puţin zahăr , să bea mai puţină cafea şi să evite alcoolul , arahidele şi vinetele.

Poţi să încerci trecerea la o dietă organic pentru a vedea dacă pielea ta se îmbunătăţeşte.

Sau poţi încerca să elimini anumite alimente din dieta ta , dar prin eliminarea lor nu înseamnă neapărat că îţi vei curăţa pielea.

Am observat că atunci când mănânc mai multe alimente mai puţin procesate , pielea mea pare mai calmă. Nu am erupţii dacă mănânc cartofi prăjiţi sau ciocolată , dar când mănânc prea mult junk food , simt că pielea mea arată un pic mai mult palidă. Prea multe dulciuri şi zahăr rafinat fac acelaşi lucru , făcându-mi pielea să arate mai aspru..

Dieta ajută la starea general a pielii , dar în afară de cazul când acneea apare de la o alergie la mâncare , probabil   că vei avea nevoie de alt tip de tratament împotriva acneei (local sau intern) pentru a susţine tratamentul.

12.Acumularea toxinelor Toxinele se pot acumula în organismul tău prin constipaţie sau o funcţionare slabă a ficatului / rinichiului/ intestinelor.

Când se întâmplă asta , acumularea se eliberează în piele , rezultând acneea.

Unii oameni consider că transpiraţia poate cauza acneea, dar din experienţa mea (şi eu transpir mult) , transpiraţia este un lucru bun pentru piele. Toxinele de asemenea nu se elimină prin transpiraţie.

Mulţi oameni cred că atunci când organismul nu scapă de toxine în mod adecvat , toxinele vor apărea în forma acneei pe pielea ta. Eu întind să cred că organismul se curăţă singur (intern) foarte bine , dar fiecare cu părerea lui.

Posibilele opţiuni de tratament pentru inducerea de acne prin toxine include curăţări interne(nu trebuie să fie luate în considerare uşor , ele pot fi foarte periculoase fără supraveghere medicală sau modificări de dietă. Mâncând mai sănătos şi fâcând destulă mişcare va face probabil diferenţa cea mai mare.

13.Amestecul De multe ori , leziunile acneei pot fi confundate cu semnalele Rozaceei , diferite tipuri de dermatită şi/sau keratoza pilaris. Un dermatolog calificat va fi capabil să dea un diagnostic precis.Totuşi, este probabil mai bine să obţii 2 opinii deoarece multe dintre afecţiunile pielii arată similar şi pot fi uşor confundate una cu alta.

Când izolezi cauzele posibile ale acneei , trebuie să tratezi procesul ca un fel de experiment ştiinţific. Continuă să urmăreşti totul : ce ai pus pe piele , ce ai mâncat ,cum te simţi , unde anume apare acneea pe faţă , când erupe , dacă dor coşurile , cât de mari sunt , etc. Şi continuă să urmăreşti totul pentru 2-3 luni pentru a-ţi face o părere mai bună despre cum funcţionează pielea ta , cum reacţionează ş ice anume îî place sau nu.

Cunoaşterea este primul pas în a învăţa cum să îţi cureţi pielea şi fără să înţelegi ce anume cauzează acneea în mod special la tine, întotdeauna vei trata simptomele acneei dar nu şi cauza. Tratarea simptomelor este inutilă dacă acneea revine mereu. Singura modalitate de a-ţi curăţa pielea este de a preveni acneea prin stoparea cauzei.

În afară de faptul că trebuie să acumulezi informaţii despre acnee , o doză sănătoasă de răbdare şi perseverenţă te va ajuta foarte mult în călătoria spre curăţarea pielii! Procesul poate fi frustrant , dar cu cât înveţi mai mult despre pielea ta  , mai bine vei fi când vine vorba de a  scăpa de acnee.

Dacă există tendinţa de a erupe numai în anumite zone ale feţei , verifică această hartă interactivă a acneei feţei. Ilustrează ce înseamnă atunci când ai acnee pe frunte , temple , nas , obraji , în jurul gurii , sau a bărbiei şi ce poţi face în privinţa lor.