Ce anume cauzeaza acneea, cosurile, punctele negre sau punctele albe ?

Ce anume cauzează acneea ?

 Nu există un răspuns uşor la această întrebare deoarece sunt mulţi factori care contribuie la formarea acneei. Pentru a da un sens cauzelor apariţiei acneei ne ajută să împărţim discuţia în zone de subiect generale .

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Genetica

Constituirea geneticii este factorul dominant care determină probabilitatea ca o persoană să dezvolte acnee. Genetica impactează structura foliculului de păr , activitatea glandelor sebacee, nivelurile de hormone şi răspunsul imun la bacteria. De exemplu , mulţi oameni care suferă de acneea inflamatorie au celule imune care sunt mai puţin eficiente la uciderea bacteriilor acneei sau la producerea a mai multe molecule inflamatorii decât populaţia generală – ca un rezultat , coprul lor răspunde mai puternic , dar mai puţin eficient  la acnee producând bacteria , ducând la creşterea inflamaţiilor.

Bacteriile

Acneea ( în special  acneea inflamatorie ) este de obicei rezultatul de creştere a bacteriilor adânc în interiorul foliculului de păr . Aceste bacterii produc molecule care provoacă un răspuns imun, ducând la inflamare şi simptome ale acneei. Cu cât este mai puternică creşterea bacteriilor, cu atât există riscul mai mare ca persoana să dezvolte simptome ale acneei.

În primul rând , bacteria responsabilă pentru producerea acneei este Propionibacterium acnes  (P.acnes) , dar şi alte bacterii ca de exemplu Staphylococcus aureuscan pot locui în piele şi în foliculele de păr. Antibioticele sunt în general folosite pentru a controla creşterea bacteriilor şi pot îmbunătăţi semnificativ simptomele pentru mulţi suferinzi de acne.

Există multe tulpini diferite de bacteria P.acnes şi multe dintre aceste tulpini au dezvoltat rezistenţă la unul sau mai multe tipuri diferite de antibiotic. Ca şi consecinţă, câteva antibiotic , inclusive eritromicina şi tetraciclina , devin mai puţin effective , deoarece mulţi oameni care suferă de acnee poartă tulpini de bacteria care sunt rezistente. Din fericire , există încă multe antibiotice disponibile care nu au acest dezavantaj.

Mediul înconjurător

Condiţiile de mediu , ca de exemplu temperatura , expunerea la soare , umiditatea şi alergenii pot juca un rol important în erupţiile de acne. Mulţi oameni observă că simptomele provocate de acne se îmbunătăţesc în timpul verii , acest lucru poate fi un rezultat al creşterilor de temperatură sau a expunerii la lumina soarelui.

Temperaturile scăzute pot descreşte fluiditatea sebumului trecând prin folicul şi mărind riscul de a dezvolta un dop. Sau inclusiv nivelurile de umiditate pot usca pielea , producând amplificarea producţiei de sebum în încercarea de a proteja pielea. Lumina solară poate afecta atât bacteriile cât şi pielea , producând modificări fiziologice sau distrugeri la multiple structuri.

Reacţiile alergice pot exacerba problemele pielii sau pot produce altele noi. Mulţi oameni observă că acneea lor tinde să se amelioreze sau să se înrăutăţească în funcţie de vreme , şi asta deoarece condiţiile de mediu pot afecta în mod direct funcţionarea corpului.

 Stresul

Stresul poate atât cauza cât şi agrava simptomele acneei. Stresul este bine cunoscut pentru perturbarea balanţei normale a hormonilor şi prăbuşirea sistemului imunitar , dar legătura directă dintre ele nu este bine înţeleasă. O parte din dificultatea de a defini relaţia dintre stress şi acnee este că există mai multe tipuri de stres.

Mulţi oameni  îndură erupţii de acne după o noapte lungă de studiat sau de petrecut. Consumul de alcool este de asemenea o formă de stres. Dormitul inadecvat este o altă formă des întâlnită de stres. Stresul psihologic şi emoţional apare în multe forme , toate aceste pot afecta funcţia sistemului imunitar.

 Dieta

În timp ce nu există prea multă informaţie care să facă legătura între produse alimentare specifice şi agravarea simptomelor de acne ( laptele este exclus) , cercetările au arătat o puternică conexiune între dietele cu indice glicemic ridicat şi frecvenţa ridicată a acneei.

Dietele bogate în glicemie sunt acele diete cu conţinut ridicat de zahăr şi carbohidraţi simpli. Consumul excesiv de zahăr şi amidon este cauza principală a creşterii nivelului de zahăr din sânge , şi nivelul de zahăr din sânge este principalul regulator al funcţiei metabolismului.

Nivelurile constant ridicate de zahăr din sânge reprezintă un tip de stres , şi ele par să afecteze în mod negative corpul în moduri care sunt similar cu alte forme de stres. În afară de creşterea simptomelor de acnee , nivelurile ridicate de zahăr din sânge conduc şi la alte probleme, cum ar fi diabetul de tip 2.