Cauzele acneei- Rezumat despre cauzele care provoaca cosuri, puncte negre si puncte albe

Cauzele acneei – Rezumat

În cartea  „ Arta războiului”, Sun Tzu spune „Cunoaşte duşmanul întâia oară iar apoi cunoaşte-te pe tine, astfel nu vei fi în pericol de-a  pierde vreo  luptă”Acest sfat se poate adeveri nu doar în cazul războiului  ci şi pe pielea  ta. Aşa că dacă nu îţi doreşti să fii în pericol în lupta cu acneea, atunci înarmează-te cu răbdare pentru a înţelege în totalitate cu ce ai de-a face.

Multe siteuri abordează problema acneei într-o manieră foarte simplistă spunând că este cauzată de toxinele din corp sau de congestionarea colonului.Însă adevărul este că acneea nu e deloc o afecţiune simplă.Atunci când înţelegi toţi factorii care contribuie la apariţia unui coş, vei înţelege de ce toate acele soluţii extrem de simple, dau greş.În acest articol vă voi prezenta pe larg cauzele care duc la apariţia acneei iar prin înţelegerea acestora, veţi ştii ce abordare să adoptaţi pentru  a o învinge.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Genele

Dacă spunem acnee, spunem automat şi gene. Fie că ne place sau nu, moştenim genele părinţilor noştri care ne influenţează mai târziu pielea, genele au un impact atât de mare încât şansele de a avea acnee cresc cu până la 4 ori dacă avem o rudă de gradul 1 cu această afecţiune.

Nu există gena acneei care să provoace automat apariţia ei însă aceste gene schimbă fiziologia pielii, lăsând-o mult mai sensibilă la hormoni şi inflamaţii.Acestea duc la blocarea porilor şi ulterior la apariţia coşurilor.

În ce priveşte genele, suntem neputincioşi.Nu poţi schimba soarta ce ţia fost dată însă poţi încerca să o manevrezi. Iar dacă o faci cum trebuie poţi chiar diminua efectele acneei sau chiar eliminând-o complet.De exemplu, există remedii noi care contracarează efectele  genelor asupra pielii.

Hormonii

Toate tipurile de acnee sunt defapt acnee hormonală.Asta pentru că hormonii influenţează toţi factorii care contribuie la crearea unu coş. Acestea sunt

Creşterea producţiei de sebum

Creşterea celulelor  creşterii pielii

Împiedicarea desprinderii celulelor moarte ale pielii

Reacţia inflamatorie mărită la bacteria P. Acnes

Hormonii responsabili pentru acnee se numesc androgeni, sunt hormoni de sex masculin dintre care cel mai cunoscut este testosteronul.Alături de androgeni, în acest proces este implicată şi insulina ca factor de creştere 1(igf+1). Deşi aceşti hormoni au un efect direct asupra pielii, ei produc mai multe efecte negative prin creşterea deteriorării create de androgeni.

Pacienţii care suferă de această afecţiune au c acelaşi număr de hormoni ca şi persoanele cu tenul sănătos.Însă  diferenţa constă în felul în care pielea sensibilă predispusă la acnee reacţionează datorită genelor.

După cunoştinţele mele, alimentaţia nu afectează foarte mult hormonii androgeni care produc acneea.Însă alimentaţia şi  modul de viaţă sunt esenţiale când vine vorba de nivelul insulinei şi al IGF*1 pentru că aceşti hormoni

  1. măresc nivelul de androgen

2.face pielea să fie mult mai sensibilă la androgeni

Găsirea unui echilibru între ele poate însemna descoperirea unei modalităţi de curăţare a tenului.

Inflamarea

Inflamarea este reacţia  sistemului imunitar în caz de rănire sau infecţie.

Există două tipuri de inflamare, inflamare locală şi cea sistemică care afectează întregul corp

Inflamarea locală

Atunci când sistemul imunitar atacă bacteria colonizând un por blocat se crează o inflamaţie locală a pielii.Porul se transformă într+un chist roşu şi dureros. Datorită genelor , pacienţii cu acnee dezvoltă  o reacţie excesivă a sistemului imunitar faţă de bacteria P. Acnes.Hormonul Androgen amplifică această reacţie inflamatorie.Bacteriile nu sunt singura sursă a inflamaţiei locale.Următorii factori măresc şi ei şansa apariţiei coşurilor

1.Expunerea îndelungată la razele ultraviolete. Soarele este bun pentru piele dar prea mult te poate afecta în mod negativ.

2.Expunere la ceaţă combinată cu fum şi alţi poluanţi ai aerului.

3.Tratamentul în exces aplicat în cazul acneei care conţine compuşi chimici dăunători.

4.Utilizarea produselor de îngrijire personală care conţin compuşi chimici ce provoacă iritaţii ale pielii.

Inflamaţia locală poate declanşa şi agrava acneea.Nu o poţi evita cu totul, tocmai de asta ar trebui să foloseşti creme anti+inflamatorii.

Inflamaţia sistemică

Inflamaţia sistemică afectează întregul corp.Imaginaţi+va particule minuscule de sticlă plutind în săngele dvs.  Iar în drumul lor acestea fac mii de  mici tăieturi ale vaselor de sănge, în tot corpul.Acest proces este asemănător cu acela al inflamaţiei locale, dar în loc de sticlă, aceste tăieturi sunt provocate de radicali  liberi şi alte chimicale ce provoacă  inflamaţii.

Din datele furnizate de specialişti ştim că persoanele care suferă de acnee dispun de un nivel mai mare al inflamaţiei sistemice având un număr scăzut de vitamine ce conţin antioxidanţi, faţă de persoanele sănătoase.Astfel, suntem înclinaţi să credem că  se înrăutăţesşte me măsură ce inflamaţia sistemică creşte.

Nu se ştie cum anume înfluenţează inflamaţia sistemică acneea.Însă o posibilă explicaţie ar fi că o înflamaţie mărită ar distruge antioxidanţi importanţi lăsând pielea mult mai sensibilă la alte inflamaţii.

Din fericire, inflamaţia sistemică este uşor de controlat deoarece se raportează la modul de viată şi alimentaţie.Următorii factori influenţează inflamaţia sistemică.

Sănătatea intestinelor

Echilibrul alimentar de omega 3-6

Consumul  substanţelor nutritive inflamatori şi ne-inflamatorii

Consumul alimentelor care crează reacţii alergice (sensibilitatea la gluten explică de ce grâul produce multe probleme în cazul pacienţilor cu acnee)

Stresul şi echilibrul emoţional

Somnul

Fumatul şi problema calităţii aerului.

Concluzie

Acneea este cauzată de un amestec  complex de gene şi dezechilibru hormonal şi  al inflamaţiilor iar fiecare  intre acestea reprezintă o problemă dificilă. Nu există o rezolvare uşoară dar  încă nu am vorbit de ce este mai rău…anume combinarea acestora.

Cu toate că nu există o soluţie simplă la aceste probleme, situaţie nu este nici pe de parte disperată.Există un program care se adresează acestei afecţiuni şi care acoperă tratamente pentru toate tipurile discutate mai sus.Astfel, îţi poţi îmbunătăţii cu siguranţă situaţia.