Cauzeaza stresul acnee?

Cauzează stresul acnee?

Ați avut o săptămână stresantă plus nopți nedormite pentru că ați lucrat să respectați termenele limită, să planificați ziua de naștere, sau să vă pregătiți pentru marele examen. Astăzi, când v-ați trezit, sunt întâmpinați de două coșuri mari pe fruntea dumneavoastră. Acneea se adaugă stresului, sau stresul cauzează acnee?

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Nu contează dacă aveți 15 sau 35 de ani, acneea poate ataca pe oricine, oricând. Este de înțeles să ai erupții în perioada adolescenței, dar nimeni nu vrea să sufere de acnee în perioada adultă. Cel puțin 90% dintre persoane stresate au sesizat probleme legate de acnee. Dar au stresul și acnea vreo legătură? A fost o simplă coincidența că o acnee a apărut pe fața dumneavoastră chiar înainte de întâlnirea din cadrul companiei sau a unei întâlniri cu acea partidă tare? De ani de zile, dermatologii din jurul lumii au dezbătut această relație probabilă dintre stres și acnee. Oricum, studiile au confirmat că stresul agravează severitatea acneei.

Stresul și acneea:FAQs

Cum se produce acneea?

Orice schimbare de mediu care provoacă instabilitate hormonală în corpul dumneavoastră poate cauza acnee. Când pielea elimină celule moarte, ele pot rămâne pe piele datorită uleiului și a bacteriilor ce nu pot fi eliminate. Această provoacă acnee. Acneea este un tip de inflamție a pielii care se poate răspândi pe zone mai mari ale pielii dacă nu este tratată.

Ce face stresul cu corpul meu?

Stresul crește nivelul de adrenalină din sânge, un hormon prezent și la femi și la bărbați. Aceasta duce la un nivel crescut de „cortisol” secretat în corpul dumneavoastră care rupe balanța hormonală. Excesul de adrenalină reduce capacitatea corpului de a absorbi nutrienți și atacă direct cel mai mare organ al nostru, pielea.

Pot da vina pe stres pentru erupțiile acneice?

Cercetările dovedesc că stresul provoacă variații în producția de hormoni. Institutul Național de Sănătate (NIH), U.S.A., recunoște stresul ca fiind unul dintre motivele ce răspândește acneea.

  • Efect psihologic:Când corpul tău este stresat, imunitatea lui de a combate corpuri străine scade semnificativ. Aceasta reduce capacitatea corpului de a se vindeca cu 40%. Timpul necesar acneei să se curețe natural încetinește , crește apariția acneei și lasă pielea cu pete inestetice.
  • Efect fizic: În timpul stresului, sistemul nervoasă stimulează producția în exces de sebum, conținând hormonul de eliberare a corticotropinei (CRH), care este cauza principală pentru pierderea de păr, pori înfundați și piele uleioasă. Aceasta agravează problemele acneice.

Deci, stresul are un dublu efect înrăutățind sănătătea pielii dumneavoastră.

Sunt și adulții în pericol de probleme acneice?

Da. Din moment ce adulții sunt expuși la riscul stresului, sunt de asemenea probabil să fie afectați de probleme legate de acnee.

Cum ar trebui să îmi tratez problema acneică?

Spălați-vă pielea cu un demachiant anti-bacterian, de preferat să conțină peroxid de benzoil. Beți suficientă apă să înderpărteze toxinele din sânge. Nu încercați să strânge-ți acneea, altfel puteți ajunge la cicatrici permanente. Folosiți șervețele curate să ștergeți pielea și nu le refolosiți. O mulțime de unguente eliberate fără rețetă sunt disponibile, dar pot irita pielea expusă la chimicalele puternice folosite de ele. În schimb, ar trebui să consultați imediat medicul dermatolog pentru o soluție rapidă, el înțelegând pielea dumneavoastră mai bine. Folosiți doar cosmeticale care au pe etichetă non-comedogenic, care nu crește nivelul de uleiere a pielii. Evitați stresul pe termen lung deoarece vă afectează corpul mai mult decât cauzând câteva feluri de coșuri.

Pot evita acneea cauzată de stres?

Păstrați o evidență a nivelului dumneavoastră de stres practicând yoga, meditație, exerciții de respirație și consumând o dietă sănătoasă. Aceste activități prevăd relaxare mintală și întăresc corpul. Urmăriți tehnici de stress-management să preveniți acneea. Asigurați-vă 7-8 ore de somn în fiecare zi. Împlicați-vă în activitățile favorite. Încercați să stați departe de stres, căci provoacă deasemenea îmbătrânire prematură pe lângă alte boli.

Apariția acneei poate cauza traume pentru oameni, crescând nivelul de stres. Acesta în continuare irită pielea și înrăutățește problemele legate de acnee. Este un cerc vicios care persistă în afară de cazul în care nivelul stresului scade semnificativ.