Cauzeaza selfie raspanidirea paduchilor de cap?

Cauzeaza selfie raspanidirea paduchilor de cap?

Un profesionist in indepartarea paduchilor de cap afirma ca selfie contribuie la cresterea raspandirii paduchilor de cap printre tineri ,dar pana acum legatura dintre ele nu s-a dovedit.

Poate un lucru atat de inocent precum selfie sa fie asociat cu o creatura atat de diabolica  care se catara in capul tau?

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Cand oamenii isi inclina capetele pentru un selfie,capteaza un moment deosebit pentru posteritate.Dar pot capta si altceva:paduchi de cap.

Cel putin asta este ceea ce afirma expertul in tratamentul paduchilor de cap Marcy McQuillan,care conduce doua  centre de tratament din California “Nitless Noggings”.Ea afirma ca a observat o crestere dramatica a raspandirii paduchilor printre tineri, cauzata de aceste selfie.

“Paduchii de cap se raspandesc prin contact cap cu cap.Paduchii nu pot zbura sau sari,deci nu poti sa-i ai decat prin contact cap cu cap”,a declarat ea intr-un comunicat de presa,care a fost tiparit luni si a tinut capul de afis la fel ca si un alt articol despre creaturile care pot sari  in jurul scalpului.”Fiecare adolescent pe care la-am tratat a recunoscut ca le face in fiecare zi.”

Am contactat si noi doi dermatologi si un alt centru care trateaza aceste infestatii  pentru a vedea ce au de spus cu privire la aceasta teorie precum selfie raspandeste paduchii.Este o teorie care a  alarmat capetele de afis de luni, asociind selfi cu o epidemie de paduchi.

Cand a fost intrebata despre teoria doamnei McQuilland,Vanessa Mor,supervisor la “Lice Control”(Controlul paduchilor) din Oakland California,aceasta a spus :are sens;pentru a lua trebuie sa iei contact direct:sa stai pe acelas prosop,sa imprumuti castile sau sa folosesti bigudiul altcuiva,schimbul de palarii ,pulover sau esarfe.”

Mor a declarat ca a observant o crestere a infestatiei de paduchi la adolescenti si la adultii tineri din zona ei(unul din liceele locale este in carantina),desi nu atribuie aceasta problema in mod specific cu selfie.Paduchii sunt mai frecventi la prescolari si copii de varsta elementara din cauza contactelor stranse,conform Clinici Mayo si altor site-uri medicale.

Doctorul Nick Celano,resident in dermatologie la Centrul Medical din Los Angeles si USC,este mai rezervat cu privire la aceasta conexiune.El a afirmat ca timpul necesat ca un paduche sa se transmita de la un cap la altul nu este suficient in momentul in care se face un selfie.Consider ca este nevoie de un contact prelungit,si ca 10 secunde nu este ceea ce eu consider contact prelungit.Stam in camera cu pacienti care au paduchi de cap si nu ne impacientam ca se vor transmite.

Celano a spus ca nu se stie care este perioada necesara  ca paduchii sa se transmita,desi se pot transmite prin imprumutarea de piepteni,palarii si lenjerii de pat.

Un alt dermatolog,doctorul Paradi Mirmirani de la Grupul medical Kaiser din Vallejo California,spune ca o crestere a cazurilor de paduchi,printre copii de varsta scolara pot fi cauzate de mai multi factori.”Pot fi alte motive pentru aceasta crestere,inclusiv rezistenta la medicamente,scaderea gradului de supraveghere sau constientizare(inainta scolile controlau atent elevii, dar acum sunt scoli care nu au nici macar o asistenta cu norma intreaga) a declarat ea intr-un email.

Cu toate acestea, nici Celano, nici Mirmirani nu exclud teoria selfie in intregime.”este o ipoteza interesanta;oricand exista un contact strans exista posibilitatea de transmitere de paduchi” a spus Mirmirani;deci sa tinem cont de sfatul doamnei McQuillan de a tine distanta in timpul pozelor,cel putin pana cand nu se dezminte.McQullan recomanda,de asemenea,sa tinem parul strans .