Cat de comuna este acneea – Cum pot avea grija de pielea cu acnee

Ce este acneea?

Acneea este un termen pentru supra producerea de sebum, care reuzultă în pori obturaţi şi erupţii ale leziunilor numite coşuri, puncte albe, puncte negre, noduli sau chisturi. Acneea apare de obicei pe faţă, gât, piept, spate, umeri şi mâini. Adolescenţii sunt cei mai afectaţi de acnee, dar acneea poate afecta adulţi cu vârsta cuprinsa între 20 şi 40 de ani. Dupa vârsta de 40 de ani, acneea se poate diminua din cauză numărului mai puţin de hormoni.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Cât de comună este acneea?

Aproximativ 17 milioane de persoane din SUA au acnee. Aproape 85% din oamenii cu vârsta cuprinsa între 12 şi 24 de ani dezvoltă acnee. În timp ce şi femeile şi bărbaţii sunt afectaţi de acnee, băieţii sunt predispuşi să sufere din cauza ei, pentru perioade mai mari de timp, din cauză că testosteronul tinde să o înrăutăţească.

Ce cauzează acneea?

Cauzele exacte sunt necunoscute, dar se crede că poate rezulta din diverşi factori, mai ales, o creştere a hormonilor numiţi androgeni, pe care atât bărbaşii cât şi femeile ii au. Înmulţirea de androgeni cauzează ca glandele dumneavoastră sebacee să se mărească şi să producă mai mult ulei. Acest ulei se poate transforma într-o subtanţă groasă, albă, numită sebum. O producţie crescută de ulei blochează porii cu ulei şi sebum, care pot afecta zidurile celulare din pori, care cauzează bacteria să crească şi să se dezvolte coşuri.

Unii cercetatori cred, deasemenea, că şansele dumneavoastră de a dezvolta acnee pot fi influenţate de genetică. Folosirea anumitor medicamente care conţin androgeni sau litiu este cunoscută ca fiind cauzatoare de acnee. Folosirea cosmeticelor grase poate duce la acnee, deoarece ele blochează foliculii celulari şi favorizează înmulţirea bacteriilor.

Ce sunt papulele, punctele albe, punctele negre, nodulii şi chisturile?

Papulele se formeaza când zidul folicular se rupe şi permite uleiului şi bacteriilor să se extindă în ţesut. Acest lucru rezultă în roşeaţă, umflături  şi puroi.

Un puct alb este o umflatura albă, tare, care apare din cauză că porii sunt inundaţi de ulei, precum şi sebum, care nu poate ajunge la suprafaţa pielii dumneavoastră.

Un puct negru e un canal închis la culoare care este obturat cu celule moarte şi bacterii. Cand acest material dobândeşte culoare şi est expus aerului, oxideaza şi se face negru. Este important de reţtinut ca punctele negre nu sunt cauzate de praf, aşa ca nu vă panicaţi, frecându-vă faţa. Curăţarea severă va cauza mai multă iritaţie.

Un nodul este o leziune mare, dolidă şi dureroasă care este localizată adânc în piele. Un chist este o leziune adâncă, dureroasă, umplută cu puroi care poate cauza cicatrici. Nodulii şi chisturile apar când există cantităţi mari de sebum, bacterii şi puroi încorporate în straturile pielii.

Cum pot avea grijă de pielea cu acnee?

Când vă curaţaţi pielea, ar trebui să folosiţi o loţiune de curăţare uşoară, o dată dimineaţa şi o dată seara. Unii oameni tind să cureţe piele prin exfoliere pentru a opri erupţiile, dar acest lucru poate înrăutăţi starea pielii. Amintiţi-vă ca este important să vă clătiţi complet pielea după ce o spălaţi. Folosind un astringent este recomandat doar dacă aveţi tenul gras, şi chiar şi atunci atringentul ar trebui aplicat doar pe părţile uleioase. Dermatologii recomandă deasemenea sa vă spălaţi părul în mod regulat dacă este gras, deoarece uleiul poate ajunge pe frunte şi pe faţă, şi duce la erupţii.

Evitaţi atingerea excesivă a feţei. Dacă vă spargeţi coşurile, riscaţi să dezvoltaţi cicatrici deoarece praful de pe mâini poate infecta acneea, iar în unele cazuri, presarea locului poate împrăştia bacteria chiar mai departe.

Folosiţi cosmetice fără ulei, incluzând produsele de îngrijire a părului. Bărbaţii care se bărbieresc ar trebui să facă acelaşi lucru, cu atenţie, pentru a evita tăierea coşurilor.

Ce fac împotriva cicatricilor?

Tratamentul timpuriu este cea mai bună metodă de a preveni acneea. Unele medicamente fără prescripţie pentru cicatricile precoce include folosirea vitaminei E, untului de cacao, sau, mai recent, Mederma care a dovedit eficacitate în reducerea cicatricilor acneei. Mederma este un gel local care a fost folosit în domeniul medical pentru a redure şi a ameliora semnele chirurgicale. În cazurile mai severe de acnee, Accutane s-a dovedit a fi eficient în tratarea cicatricilor. Este important de ştiut că nu ar trebui să începeti tratarea cicatricilor până când nu vă mai confruntaţi cu erupţii active. Dacă aveţi cicatrici de mult timp, un dermatolog poate opta să execute o procedură medicală sau chirurgicală pentru a reduce semnele. Procedurile pot include utilizarea laserelor sau exfolieri chirurgicale pentru a diminua apariţia cicatricilor.