Bacteriile din acnee

Bacteriile din acnee

Acneea nu este o boala infectioasa, totusi, bacteriile contribuie la leziuni inflamatorii in acnee.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Cum afecteaza bacteriile acneea?

La pubertate, numarul bacteriile de pe suprafata pielii cresc. Asta include:

  • Propionibacterium acnes (P. acnes)
  • Propionibacterium granulosum
  • Staphylococcus epidermidis

Probabil si numarul ciupercilor Malassezia creste. (malassezia yeasts e un fel de ciuperca , care duce la infectii in organism) .

Totusi, severitatea acneei nu depinde de bacteriile aflate la nivelul pielii si nici de glandele sebacee( canalele de la glandele sebacee).

Numarul si activitatea bacteriilor de tip P.acnes variaza in functie de aportul de oxigen , aportul de nutrimente si pH-ul pielii. Unele leziuni ale acneei sunt declansate de P.acnes, unele nu.

Bacteriile P.acnez pot produce enzime active si mediatori inflamatorii innascuti/firesti si acestia pot contribui la activitatea acneei in cazul unor pacienti. Activarea declanseaza genele care raspund de sistemul imunitar. Mediatorii inflamatori descoperiti in leziunile in acnee provocate de P. Acnes includ:

  • Lipaze (enzime care descompun grasimea)
  • Proteaze (enzime care descompun proteinele)
  • Liaza hialuronat (enzima care descompune substanta de la nivelul pielii)
  • Fosfataza (enzima care descompune fosfatii)
  • Substante responsabile de contractia muschilor netezi
  • Citokine , cum ar fi IL-12 si IL-8 si defensine (mesageri chimici)

Lipazele pot transforma trigliceridele in sebum pentru a elibera aciz grasi. Acizii grasi eliberati cresc nivelul bacteriilor care se strang in gramajoare in canalele sebacee si de aici rezulta colectarea lor de catre aceste canale. Mediatorii inflamatori provocati de bacterii intra in piele , fiind cauza inflamatiilor.

Care este rezultatul tratamentului in acneea cu bacterii?

Antimicrobienele de actualitate , precum peroxidul de benzoil si tetraciclina administrata oral suprima P.acnes in cazul pacientilor cu acnee. De asemenea exista si substante anti-inflamatorii care nu contin antibiotic.