Adunatul de lindine sau cum sa scapi de paduchi

Adunatul de lindine sau cum sa scapi de paduchi

Paduchii de cap reprezinta o problema comuna, controversata si fustranta pentru parinti. Si de obicei nu se discuta despre locul din care au luat paduchii, ci totul se invarte in jurul cautarii de solutii pentru a scapa de paduchi. De o parte a dezbaterii se afla oamenii care cred ca paduchii de cap au capatat imunitate la tratamentele obisnuite, asadar nu isi mai fac efectul. Alti specialisti cred ca rezistenta nu este o mare problema si ca esecurile tratamentului se datoreaza parintilor care nu au inlaturat lindinele.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

>>>> Nu conteaza modul in care au ajuns acolo, solutia cea mai buna pentru a scapa de paduchi este sa te piepteni correct!

Paduchii prefera de depuna sute de oua, numite lindine, care sunt baza tecii parului. Eliminarea acestor lindine este un pas esential in procesul de exterminare a paduchilor. Chiar si de cele mai puternice tratamente eliberate cu prescriptie medicala nu extermina sau elimina in mod obligatoriu paduchii. Ei trebuie sa fie INLATURATI de pe scap prin pieptanare. De aceea dureaza mult si necesita efort si pare sa fie pasul pe care multi il exclud sau nu o fac cum trebuie sau destul de des.

Iata cateva instructiuni pentru adunatul de lindine!

1)  Primul pas dupa ce ai gasit paduchii este sa te tratezi in asa fel incat sa extermini adultul. (Poti sa te piepteni si sa nu ii omorti, dar trebuie sa ii imobilizezi deoarece se pot misca rapid.)

2) Daca vrei, poti clati parul de balsam din arbore de ceai. Foloseste o perie sau un pieptene normal ca sa descurci incalcelile parului. Cand folosesti un pieptene pentru paduchi trebuie sa fii capabil sa piepteni de la radacina pana la varf fara ca pieptenul sa ramana prins in par.

3)    Acum poti sa folosesti un pieptene pentru paduchi. Multe produse sunt insotite de un pieptene pentru paduchi. Cele mai bune, cele mai eficiente pieptene pentru paduchi este acelea cu dinti mici, metalici, foarte desi si ingusti.

  1. a) Ridica o mica portiune din par din partea frontala a scalpului cu un pieptene si ridica restul de par daca este lung. Piaptana portiunea, incepand exact cu partea din fata si asigura-te ca scalpul este pieptanat si trage pieptenele pana jos. Verifica pieptenele si vezi daca sunt paduchi sau lindine pe el. Lindinele vor ramane blocate frecvent intre dintii pieptenului si trebuie scosi. Sa ai un vas sau apa la indemana ca sa cureti pieptenele de fiecare data sau sterge-l cu un prosop. Piaptana acelasi loc de nenumarate ori.
  2. b) Procedeaza asa pe intrega suprafeta a scalpului si asigura-te ca parcurgi fiecare mm de par.

– Exista mari diferente intre tipurile de par. In ceea ce priveste parul fin, este posibil sa aplici acest procedeu pe sectiuni mai mari.

– Paduchii sunt de culoare neagra inchisa, iar lindinele sunt albe. Culorile diferite ale parului te ajuta sa ii observi mai usor.

4)  De abia atunci cand toate partile scalpului au fost pieptanate de nenumarate ori ai terminat.

5) Acum trebuie sa procedezi la fel a doua zi. Este probabil o regula buna sa piepteni in fiecare zi, cel putin cat traieste o lindina, intre 7-9 zile. Cu siguranta, vei rata niste lindine si este posibil chiar sa ai si niste paduchi nou-nascuti. Continua sa perii in fiecare zi si in urmatoarele zile in functie de cat de multe lindine si de cat de multi paduchi gasesti cand te piepteni.

6) Atunci cand nu mai gasesti lindine si paduchi, poti renunta la pieptanare. Pentru putin timp. Verifica din nou in cateva zile.

” Pieptanarea repetata este un procedura care dureaza 2 saptamani pentru a opri dezvoltarea paduchilor; daca micsorezi durata de timp in care trebuie repetata procedura, ti-ai putea gasi copiii din noi infestati. Pieptanarea elimina lindinele care ies din oua si orice nimfa inainte de a exista vreo sansa de a se reproduce.”

Realitati despre paduchii de cap:

Faptul ca ai paduchi de cap nu denota ca ai o igiena precara, asadar acest lucru nu ar trebui sa fie o eticheta pentru copil sau o rusine pentru parinti. Copiii instariti sunt la fel de expusi la paduchii de cap precum cei din clasele defavorizate.

Paduchii ies din ou in 7 – 10 zile si devin adulti in alte 7- 10 zile si, apoi, pot depune mai multe oua ( pana la o 100 de oua). Asadar, este important sa indepartezi toate lindinele pentru a intrerupe evolutia lor. De asemenea, cum de obicei sampoanele anti-paduchi nu ii distrug complet, trebuie ca in 7 – 10 zile sa tratezi din nou copilul pentru a omori orice paduche proaspat iesit din ou.

Exista trei feluri de paduchi: paduchii de cap, paduchii de corp si paduchii pubieni. Paduchii de corp, nu paduchii de cap, sunt cei asociati cu o igiena precara.

Paduchii de cap se pot misca de jur imprejur sau se pot tari foarte rapid. In orice caz, nu este adevarat faptul ca pot sari sau zbura.