Activitati de vizionare a filmelor despre paduchi, pentru copii

Activitati de vizionare a filmelor despre paduchi, pentru copii

In acest set de activitati care se adapteaza usor la clasele de gradinita, parintii si educatorii vor gasi idei de predare a miturilor si a realitatilor despre paduchi.

Activitati de clasa pentru predarea despre paduchi

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Palariile ganditoare

Cereti-le elevilor sa-si faca un joben din hartie glasata. Ei pot sa ia o bucata de hartie de forma dreptunghiulara si sa o prinda cu banda adeziva sau sa o capseze in forma de tub. Pot sa lipeasca o margine in jurul partii de jos. Puneti-i pe elevi sa-si decoreze palariile si sa scrie sfaturi pentru prevenirea paduchilor. Discutati impreuna ponturi, precum sa nu imparta niciodata cu prietenii palarii sau casti si sa-si ia proprii saci de dormit atunci cand petrec noaptea in alta parte. Afisati palariile in incapere, astfel incat elevii sa poata vedea munca fiecaruia, dar amintiti-le sa nu incerce palariile altora!

Loc pentru paraziti

Amintiti-le elevilor ca paduchii sunt paraziti, care sunt plante sau animale care traiesc de pe urma altor plante sau animale pentru a supravietui. Cereti-le elevilor sa cerceteze alti paraziti comuni, precum capusele sau puricii. Apoi puneti-i sa pregateasca o prezentare pe tema unui parazit obisnuit gasit in comunitatea lor. Elevii pot creea postere, prezentari sau mini-carti care sa explice ponturi de siguranta, pentru a se proteja pe ei insisi sau casele lor impotriva parazitilor.

Asistenta scolii

Invitati-o pe asistenta scolii sa le vorbeasca elevilor despre paduchi si despre cum sa previna infestarile cu paduchi. Ati putea dori sa pregatiti intrebari pe care sa le adresati asistentei scolare, cu scopul de a modera discutia sau sa le cereti elevilor sa se gandeasca la propriile lor intrebari. Daca este posibil, programati o verificare de paduchi pentru elevii dvs.
Activitati de desfasurat in familie sau in instruirea la domiciliu pentru predarea despre paduchi

Controale de paduchi lunare

Puteti sa va protejati mai bine familia si prietenii prin controale de paduchi regulate. Elevii de ciclu primar sunt in mod special expusi riscului de a face paduchi. Cereti-i copilului dvs sa programeze un control lunar pentru intreaga familie. Aceasta reprezinta o ocazie potrivita de a invata despre calendare si timp si de a discuta de ce este importanta organizarea timpului. Puneti-l pe copilul dvs sa faca un poster sau un pliant cu sfaturi pentru prevenirea paduchilor si afisati-l in casa dvs sau inmanati-l si celorlalti membri ai familiei.

Proprietatea lui…

Amintiti-i copilului dvs ca el sau ea nu ar trebui sa imparta palarii, casti sau orice altceva care se pune pe cap. Impreuna, puneti etichete cu numele copilului dvs pe palarii, casti si accesorii de par. Puteti, de asemenea, sa alcatuiti impreuna o trusa care sa contina un pieptene sau o perie curate, accesorii de par personale, prosop si o perna mica. Puteti aseza articolele intr-o punga, in interiorul sau langa sacul de dormit al copilului dvs, pentru luat la petreceri in pijamale, la mersul cu cortul sau in calatorii.