Acneea scalpului cauzata de compusii de sulfat lauryl de sodiu din sampoane – SLS

Acneea scalpului cauzată de compuşii de  sulfat lauryl de sodiu din şampoane

Sufăr de ani de zile de un tip de acnee a scalpului foarte agresivă şi persistentă. Totul a început atunci cînd medicamentul folosit pentru tratarea acneei, Accutane, şi-a făcut efectul dorit, înlăturând acneea de pe spate dar din păcate mutându-se la scalp,  iar de atunci mă lupt cu ea. Este influenţată de alimentaţie şi se ameliorează atunci când şi pun în practică stilul sănătos de viaţă.Însă scalpul meu a fost mereu mai sensibil când vine vorba de scăpările alimentare. Efectele acneei apar imediat chiar şi după o singură masă nepotrivită în timp ce tenul pare să suporte mai multe scăpări de acest gen.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Cred că acum, am găsit în sfârşit cauza.

Produsele chimice cunoscute sub numele de sulfat de sodiu lauryl şi sulfatul de sodiu laureth.

Daţi un search pe google şi veţi găsi nişte informatii ciudate referitoare la pericolele acestora. Am putea foarte bine să credeam că unele ţări sunt conduse de nişte dictatori fără inimă care nu îşi doresc altceva decât suferinţa noastră.

Aceste descoperiri bizare sunt întemeiate deoarece  aceşti compuşi chimici pot provoca mult rău oamenilor.

Ce face mai exact sulfatul de sodiu lauryl?

Alege orice produs de îngrijire personală de pe rafurile magazinelor  şi vei descoperi cu siguranţă că acesta conţine SLS. Asta pentru că SLS este o substanţă spumogenă. Produce acea spumă plăcută  care ne atrage  la  şampoane şi creme. Este şi detergent, şi distruge mizeria  greu de îndepărtat.Producătorii sunt încântaţi de faptul că este şi foarte ieftin.

SLS este un bine-cunoscut factor producător de iritaţii la nivelul pielii.

Toţi detergenţii irită pielea, acest lucru se datorează faptului că ei nu fac diferenţa între grăsimea de podele şi acizii graşi din piele. Pur şi simplu înlătură toata grăsimea. De aceea este folosit ca substanţă iritantă primară a pielii în studii medicale.Cercetătorii aplică produsul pe piele cu intenţia de a produce o iritaţie iar mai apoi adaugă produsul care are scopul de a vindeca iritaţia.

Înainte să vă speriaţi, trebuie să ştiţi că SLS are acest efect atunci când este aplicat pe piele pe o perioadă mai lungă de timp, de la 20 de minute la 24 de ore. Însă atunci când te speli pe cap, SLS este în contact direct cu pielea pentru o perioadă mai scurtă de un minut. Astfel, acest minut este foarte important, tocmai de aceea, de regulă, SLS nu produce probleme la nivelul scalpului.

Piele sensibilă şi iritaţie cumulativă

Cuvântul cheie în paragraful anterior este „de regulă”,asta pentru că există cazuri cum e şi al meu unde SLS produce iritaţii sau alergii.Unele persoane se aleg cu ulcer bucal din cauza pastei de dinţi, eu am acnee a scalpului.

O explicaţie ar fi că pielea mea este extrem de sensibilă la SLS şi de aceea am aceste probleme, sau este rezultatul iritaţiei cumulative.

În timp ce mă documentam despre studiile efectuate pe sulfatul de sodiu lauryl, am găsit câteva experimente despre efectul cumulativ al susbstanţelor iritante.Acestea arată că efectele acestor substanţe se amestecă.Astfel că impreună pot avea efecte pe care separat nu ar putea.Poate că SLS are rolul picăturii care umplut paharul.

Cum poate SLS să producă acnee şi iritaţii ale pielii.

Pentru că este detergent, SLS poate distruge invelişul  de acid protector al pielii. Învelişul de acid este un strat de acizi graşi care protejează pielea de bacterii si alte substanţe dăunătoare.Tocmai de aceea nu trebuie să spălaţi zonele predispuse la acnee cu săpun. Distrugerea învelişului de acizi slăbeşte rolul barierei pielii. Această barieră a pielii este asemănătoare graniţelor între ţări. Controlează ce trece prin vamă.Atunci când această barieră este distrusă, bacteriile îşi fac loc în piele. De asemenea duce la pierderea excesivă a umezelii.Într-un final, pielea ta devine mai sensibilă şi mai predispusă la acnee.

Povestea mea

Ca o coincidenţă, o prietenă mi-a adus cadou un şampon iar când am verificat ingredientele, am aflat că nu conţine SLS. Îl folosesc de două săptămâni  iar până acum, rezultatele sunt promiţătoare. Scalpul nu mai este atât de iritat şi majoritatea coşurilor s-au vindecat.Cu siguranţă că este mult prea devreme ca să mă pronunţ dar pot spune că sunt pe drumul cel bun.

Concluzie

SLS şi SLES sunt cunoscute a fi substanţe iritante pentru piele.În mod normal, au un efect uşor, nereprezentând  o problemă  pentru sănătate, acest lucru este evident prin prisma faptului că milioane de persoane le utilizează si nu s-au plâns de efecte secundare.

Însă  alături de ceilalţi factori iritanţi cu care intră în contact pielea ta pot cauza probleme pentru unele persoane.

Dacă suferiţi de acnee persistentă în anumite zone ale corpului care sunt în contact cu SLS, acum ştiţi care poate fi cauza.