Acneea – Generalitati – Ce cauzeaza acneea – Care sunt simptomele acneei

Acneea

Ce e acneea?

Acneea este o afectiune a pielii des intalnita in Statele Unite. Cei mai multi dintre noi, la un moment dat sau altul, au avut probabil acnee. Ea afecteaza 40-50 de milioane de oameni in fiecare an in Statele Unite ale Americii. Este cea mai des intalnita in timpul adolescentei, afectand 3 din 4 adolescenti. Totusi, aceasta poate afecta adulti de 30 si 40 de ani, femeile insarcinate sunt, de asemenea, predispuse acneei ( Sursa: AAD)

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Multe mituri sunt intalnite in cauzele si tratamentul acneei. De exemplu, convingerea ca ciocolata sau mancarurile grase cauzeaza acnee este o neintelegere. Acneea are loc atunci cand porii nostri, sau deschizaturile de la suprafata pielii, se infunda cu celule moarte. O supraproductie de sebum blocheaza aceste celule ae pielii in interiorul porului. Aceste conducte  devin pline cu murdarie si bacterii, formand un fop numit comedon. Varful dopului are o extremitate alba , care daca este strapunsa, elibereaza  in piele sebum si bacterii. Inflamatia poate patrunde adanc in piele, cauzand un chist sau un nodul.

Persoanele cu acnee se simt de obicei stigmatizati si rusinati in ceea ce priveste afectiunea acestora. Ea poate cauza anxietate, stima de sine scazuta si depresie.

Exista o varietate de tratamente pentru acnee, inclusive auto-tratament, medicamente de actualitate, medicamente eliberate pe baza retetelor, si operatie. Nu ar trebui sa incercati sa spargeti sau sa intrerupeti din evolutie cosurile, deoarece aceasta poate conduce la o inrautatire a afectiunii. Acneea se rezolva adesea de la sine, in special cand persoanele ies din adolescenta.

Cautati ajutor medical prompt daca dezvoltati semne de  extindere sau aprofundare a infectiei care e asociata cu acneea, cum ar fi umflarea, caldura si inrosirea a zonei implicate, sau febra si frisoane.

Care sunt simptomele acneei?

Acneea este o afectiune a pielii care are numeroase simptome. Nu este limitata doar la punctele rosii pe care le cunoastem ca si cosuri, dar include totodata un numar de iritatii diferite ale pielii. Acestea se pot produce pe tot corpul, inclusiv pe fata, care este locatia cea mai des intalnita, de asemenea si pe picioare, brate, spate, umeri si fese.

Ce cauzeaza acneea?

Acneea este cauzata de pori infundati, care sunt mici deschizaturi la suprafata pielii. O supraproductie de sebum, de glandele sebacee combinata cu o crestere rapida a celulelor pielii, pot infunda porii. Ramasitele celulare accumulate contin bacterii ce locuiesc in mod normal in pielea sanatoasa. Enzimele eliberate de aceste bacterii blocate cauzeaza inflamatie la nivel local in interiorul dopului rezultat, numit comedon.