Acneea – cum se formeaza, cum se poate vindeca acnee, cosurile, punctele albe si punctele negre

Acneea

Acneea este o afecțiune a pielii de ordin medical, care începe să se manifeste în perioada adolescenței și poate afecta persoanele până la vârsta de 30 sau chiar 40 de ani.Afecțiunea constă în erupțiile ușoare ,până la severe,ale comedoanelor și chisturilor-mai ales pe față,spate,brațe și piept.

Chisturile sunt umflăturile de sub piele care conțin puroi și alte țesuturi în interiorul lor,dar care nu ajung la un stadiu avansat precum cel am comedoanelor.Acestea pot lăsa cicatrici,pete,găuri în piele și pot decolora anumite zone ale acesteia.

Din nefericire,acneea apare în perioada în care toată lumea își dorește să arate impecabil.Acneea îi poate face pe adolescenți să se simtă rușinați de aspectul lor.Există tratamente ce pot ameliora efectele negative ale acneei.Dacă sunteți preocupați de afecțiunile pielii sau pur și simplu de îngrijirea acesteia,ar trebui să discutați cu doctorul sau farmacistul dumneavoastră pentru a vă informa cu privire la un posibil tratament.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Hormonii și genetica

La începutul adolescenței,o mulțime de hormoni sunt eliberați în corpul fiecăruia dintre noi.Unul dintre acești hormoni este testosteronul.Atât organismul  băieților,cât și cel al fetelor, produce acest hormon și alți hormoni înrudiți cu acesta,numiți androgeni,dar pe care organismul băieților îi produce în cantitate mai mare.Hormonii androgeni afectează glandele sebacee de pe pielea feței,gâtului,spatelui,umerilor și pieptului.Aceștia fac ca glandele să se mărească și să producă mai mult ulei(sebum).

Bacteria de la suprafața pielii și de la baza porilor astupați dă naștere punctelor negre,punctelir albe și chisturilor.Un adolescent este mai probabil să aibă acnee dacă unul din părinți săi a avut în adolescență,dar chiar și în aceeași familie,unii pot suferi de o formă mai gravă de acnee decât alții.

La fete se manifestă la o vârstă mai fragedă decât la băieți,iar afecțiunea se poate agrava în unele zile din  perioada menstruației,cum ar fi zilele de dinainte de aceasta,dar reprezentantele sexului frumos pot suferi de această afecțiune și în jurul vârstei de 30 sau 40 de ani.Băieții suferă de această afecțiune mai frecvent decât băieții și par să fie afectați într-un mod mult mai sever-puncte albe mai greu de tratat și mai multe chisturi.

Modalități în care poți trata chiar tu acneea

Sugestii de tratare a acneei:

-Curățarea-folosirea soluțiilor de curățare specifice tratării acneei pot fi de folos.Încercați să curățați zona afectată de două ori pe zi.Nu exagerați cu procesul de curățare.Prea multă curățire poate cauza alte afecțiuni ale pielii,cum ar fi uscarea sau iritarea acesteia.Încercați să vă păstrați părul curat și țineți-l departe de față și de gât,căci uleiul natural din păr poate înrăutăți acneea.

-Machiajul-alegeți produse pe bază de apă,nu pe bază de uleiuri, pentru că folosirea acestora din urmă,ori a pudrei nu dă voie porilor să respire.Machiajul ar trebui îndepărtat complet de pe față înainte de a merge la culcare.

-Nu stoarceți coșurile-atingerea și stoarcerea acestora poate înrăutăți situația și poate conduce la vindecarea cu cicatrici.

-Stresul-acesta poate atrage o erupție acneică,deoarece face ca organsimul tău să elibereze hormonii care fac glandele sebacee să producă mai mult sebum.De aceea coșurile par să apară, ca prin minune, în zilele în care suntem supuși la stres,spre exemplu în ziua unui examen important sau a unei întâlniri speciale.Chiar dacă stresul poate fi dificil de controlat,cel puțin știi motivul apariției coșurilor,și știi că aceasta nu se datorează faptului că tratamentele nu funcționează.

Dietă-există dovezi clare că o dietă pe baza alimentelor cu un nivel glicemic scăzut,poate ajuta persoanele care suferă de acnee.Multe persoane cred că bomboanele și ciocolata favorizează apariția acneei.Studiile nu au găsit vreo legătură puternică în ceea ce privește apariția acneei în urma consumului acestor alimente,dar dacă tu depistezi că consumul anumitor alimente favorizează apariția coșurilor,încearcă să eviți acele alimente.

Tratament pentru acnee-fără prescripție

Anumite tratamente pentru acnee pot fi achiziționate din farmacii sau supermarketuri.Acestea funcționează pe pricnipiul curățirii pielii și uscarea uleiului excesiv din aceasta.Iritarea medie poate apărea în urma utilizării acestor tratamente.Dacă vă iritați,luați o pauză de la acel tratament și reîncercați să-l utilizați peste câteva zile.Dacă iritația este severă, opriți tratamentul și discutați cu doctorul dumneavoastră despre o posibilă alternativă.

Este o idee bună să discutați cu un farmacist înainte să cumpărați un produs,pentru a vă sfătui care tratament vi s-ar potrivi cel mai bine.O soluție de curățire pentru predispoziția la acnee poate fi singura de care să ai nevoie pentru o acnee ușoară.

Tratament pentru acnee-profesional

Dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătățește după utilizarea tratamentelor menționate sau dacă starea dumneavoastră se agravează,trebuie să consultați un doctor.Vă pot prescrie un tratament după calmarea pielii.De asemenea,te poate îndruma către un dermatolog.Tratamentul medicamentos poate duce la îmbunătățiri majore ale aspectului pielii și poate reduce apariția coșurilor.

Medicii pot recomanda,de asemenea,mai mult de un singur tratament,datorită faptului că tratamentele acționează și răspund diferit pentru combaterea acneei.Combinațiile de produse sunt de asemenea disponibile,conținând două tratamente într-un singur produs.

Unde să cer ajutorul?

-Medicului dumneavoastră

-Farmacistului

-Dermatologului(consultă-ți doctorul pentru îndrumare)

De reținut!

Acneea este o afecțiune de ordin medical,care cauzează erupții,de la ușoare la severe,ale punctelor negre,ale punctelor albe și ale chisturilor.

Declanșatorii acneei includ hormonii asociați cu perioada de pubertate și de stres.

Tratamentele utilizate după propria intuiție includ soluțiile de curățire a pielii în zonele afectate,utilizând machiaj pe bază de apă și rezistând tentației de a stoarce erupțiile acneice.

Consultă doctorul sau farmacistul pentru a te informa cu privire la un posibil tratament împotriva acneei.