Acneea, cosuri, puncte negre sau puncte albe in jurul gurii

Acneea locala in jurul gurii

Acneea din zona gurii poate fi tratată cu produse cosmetice specializate sau cu ajutorul anumitor schimbări în alimentație.

Acneea este o infecție a pielii cauzată de bacterii care declanșează formarea de coșuri și puncte negre și albe. Deși această afecțiune a pielii nu este dureroasă, ea este cu siguranță jenantă deoarece strică aspectul pielii. Simptomele acneei se observă, în general, pe toata fața, dar uneori sunt mai proeminente în jurul gurii.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Cauze

De obicei, acneea apare ca urmare a funcționării defectuoase a glandelor sebacee. Aceste glande sunt situate adânc în derm (stratul de mijloc al pielii). Ele sunt prezente în număr mare în zona facială a pielii. Aceste glande produc o substanță uleioasă cunoscută sub numele de sebum, care are rolul extrem de important de a menține pielea umedă. Astfel, producția adecvată de sebum este esențială pentru a preveni uscarea pielii, însă atunci când glandele sebacee secretă sebum în exces, ele blocheaza porii (localizați în epiderm – stratul exterior al pielii). Sebumul captiv în pori este un teren reproductiv perfect pentru bacterii, iar înmulțirea excesivă a acestora declanșează o reacție inflamatorie care este cauza apariției acneei.

Candida albicans

Acneea din jurul gurii poate fi și rezultatul unei infecții fungice. Candida albicans este o ciupercă ce se găsește în mod natural în organism; ea traiește pe piele și în membranele mucoase ale gurii și vaginului. Cu toate acestea, atunci când ciuperca începe să se înmulțească incontrolabil în organism, ea poate provoca un focar de acnee în jurul gurii. Mai exact, dezvoltarea excesivă a  fungilor în cavitatea bucală se poate manifesta prin coșuri și puncte negre în jurul gurii.

Tratament

Primul pas în tratarea acneei este adoptarea unui regim alimentar compus în principal din legume cu frunze verzi și fructe bogate în vitaminele A și E. Este indicat să ocolești alimentele bogate în grăsimi și zaharuri și mâncarea de tip fast-food deoarece acestea pot agrava problema. În paralel cu dieta, iată câteva sfaturi pentru a scăpa de acnee:

Bea mai multă apă: Creșterea aportului de apă te poate ajuta să scapi mai repede de acneea din jurul gurii. Pentru o piele tânără și sănătoasă este deseori recomandat să bei o cantitate suficientă de apă în fiecare zi. Afecțiunile precum acneea și rozaceea pot fi calmate în mod eficient printr-un consum adecvat de apă (cel puțin doi litri pe zi – 7-8 pahare).

Produsele pentru îngrijirea pielii: Există o mulțime de produse de îngrijire a pielii disponibile pe piață care pot fi folosite pentru tratarea acneei din jurul gurii și de pe bărbie. Cremele antiacneice care conțin tea tree sunt foarte eficiente pentru a trata această problemă. Există și săpunuri antibacteriene speciale, destinate atenuării acneei din jurul gurii, iar spălarea feței cu aceste săpunuri poate contribui la eliminarea bacteriilor care provoacă acneea.

Nu mai folosi pastă de dinți cu fluor: Pasta de dinți cu fluor folosită zilnic ar putea fi vinovatul în cazul episoadelor recurente de acnee în zona gurii. Poate că fluorul din pasta de dinți ajută la menținere igienei orale, dar sigur nu este bun pentru piele. Este cunoscut faptul că fluorul irită pielea și, în plus, acesta poate provoca apariția de mici umflături în jurul buzelor atunci când pielea este expusă în timpul periajului dentar. Este recomandat, așadar, ca persoanele cu acnee în jurul gurii să evite periajul cu pastă de dinți cu fluor. O bună alternativă ar utilizarea unei paste de dinți pe bază de plante, care curăță dinții fără a deteriora pielea.

Ai grijă cum alegi cosmeticele: În ceea ce privește machiajul, ai grijă să eviți produsele comedogenice, deoarece acestea blochează porii și duc la apariția coșurilor și punctelor negre și albe. Alege, în schimb, produse non-comedogenice de îngrijire a pielii, deoarece acestea nu produc niciun efect de blocare a porilor. Practic, acestea sunt produse pe bază de plante, care nu irită pielea. Pentru o piele cu aspect natural și sănătos, utilizarea de produse de machiaj non-comedogenice este cea mai bună opțiune. De fapt, persoanele care suferă de acnee ar trebui să folosească întotdeauna creme hidratante, șampon, creme de curățare și de protecție solară de natură non-comedogenică.

De asemenea, utilizarea zilnică a produselor pe bază de ulei precum balsamul de buze poate înfunda porii și declanșa erupții acneice. Derivații cosmetici din petrol precum vaselina se aplică de mai multe ori pe zi pentru a păstra buzele hidratate. Cu toate acestea, un ingredient activ găsit în aceste produse de îngrijire a pielii este uleiul mineral, care favorizează blocarea porilor și în cele din urmă declanșează erupții acneice precum coșurile în jurul gurii. Evitarea unor astfel de produse de îngrijire a buzelor poate contribui, așadar, la reducerea și chiar eliminarea acneei.