6 mituri despre paduchi

6 mituri despre paduchi

1. MIT: Dacă ai păduchi înseamnă că locuiești într-o casă murdară.

REALITATE: Insecta greșită. Aici este vorba de păduchi de corp și copii dumneavoastră nu au așa ceva.

2. MIT: Păduchii „călătoresc” pe bancheta mașinii.

REALITATE: Păduchii nu părăsesc niciodată capul pentru a sta pe obiecte în așteptarea unei alte gazde. Singura cale de a lua păduchi este prin contact direct cu capul.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

3. MIT: Animalul meu de companie poate lua păduchi.

REALITATE: Păduchii poti fi întâlniți doar la oameni.

4. MIT: Pot lua păduchi din pălării și șepci.

REALITATE: Nu am întâlnit astfel de cazuri. Dacă ar fi așa, am vedea întreaga echipă din liga mică la noi în birou, dar nu este cazul. De fapt, păduchii au gheare puternice cu care se agață de firul de păr atunci când se pun în cap sau se dau jos șepci sau pălării. Majoritatea jucătorilor din liga mică sunt băieți cu părul scurt. Păduchii aleg cu grijă următoarea gazdă și nu le place părul scurt. Sunt sensibili la temperatură, umiditate și lumină. Capul cu părul scurt este de obicei mai rece, mai luminos și mai uscat și asta nu este pe placul păduchilor.

5. MIT: Păduchii trăiesc în casă

REALITATE: Insecta greșită. Aici este vorba de ploșnițe și copii dumneavoastră nu au așa ceva.

Dacă un păduche ar sta în casă așteptând o nouă gazdă ar muri. Au nevoie să mănânce sânge de 4-6 ori pe zi, și nu se pot hrăni decât prin scalp.

6. MIT: Pe copilul meu nu îl mănâncă în cap, deci nu are păduchi.

REALITATE: 80% din clienții noștri nu au mâncărimi. Mâncărimea este cauzată de o reacție alergică la ciupitura de păduche. La fel ca țânțarii, după ce ciupesc, păduchii lasă în urmă coagulant, anestezic și salivă.